КМДА Київська міська державна адміністрація


7 серпня 2020

Віталій Кличко розповів, які ще зміни чекають на столичний зоопарк

Віталій Кличко розповів, які ще зміни чекають на столичний зоопарк

У вересні на території столичного зоопарку відкриють новозбудований паркінг на понад 400 авто. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від користувачів Facebook.

«Сьогодні на території зоопарку тривають роботи з будівництва паркінгу на понад 400 авто. Його плануємо відкрити вже в вересні. Продовжують також будувати новий приматник із зимовими та літніми вольєрами. Його будівництво завершать наступного року. В рамках наступної черги реконструкції, окрім оновленого «житла» для тварин, господарчих приміщень та благоустрою території, у зоопарку, зокрема, зведуть ветеринарну клініку з карантинними вольєрами», – повідомив мер столиці.

Він зазначив, що поки що оновили частину Київського зоопарку. Зокрема, у рамках першої черги реконструкції облаштували нову вхідну групу з гарною площею перед входом та новими приміщеннями, оновили скульптури «Левів» і «Зубра», розчистили озера, відкрили новий павільйон для пеліканів, універсальний вольєр для птахів і звірів. А також громадські вбиральні та медпункт.

«Усе гарне і сучасне. А для тварин створені умови, максимально наближені до природніх», – наголосив мер Києва.

На повну реконструкцію зоопарку, за словами Віталія Кличка, потрібно не менше п’яти років.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.