КМДА Київська міська державна адміністрація


7 серпня 2020

КП «Київтеплоенерго» замінює 1,5 км тепломереж, якими постачається тепло до 6 000 квартир на Борщагівці

КП «Київтеплоенерго» замінює 1,5 км тепломереж, якими постачається тепло до 6 000 квартир на Борщагівці

Роботи з капітального ремонту трубопроводів проводяться на вулиці Симиренка і проспекті Академіка Корольова. Тут замінять близько 1,5 км мереж, щоб підвищити надійність централізованого теплопостачання до 48 багатоповерхівок – 6 000 київських сімей, а також до 1 школи, 4 дитячих садочків і 1 лікувального закладу. 

Сьогодні централізована система теплопостачання потребує комплексного оновлення. Зношеність тепломереж складає 80%, а середній вік трубопроводів сягає 50 років. Такі мережі відпрацювали нормативний термін експлуатації і потребують заміни.

Масштабні роботи з реконструкції та капітального ремонту трубопроводів КП «Київтеплоенерго» розпочало у минулому році. Тоді було замінено 130 км тепломереж, цього року – заплановано замінити більше 100 км. Заміна трубопроводів проводиться у всіх адміністративних районах Києва. 

«Зараз тривають роботи у Святошинському районі, на Борщагівці. На вулиці Симиренка і проспекті Корольова труби пропрацювали близько 40 років – з 1982-го. Лише за останні кілька років тут сталося 45 пошкоджень, які щоразу призводили до тимчасового припинення послуг. Тепер зможемо цього уникнути. На двох ділянках уже переклали 93% трубопроводів з майже 1,5 км запланованих. Замість старих зношених труб будуть нові попередньо ізольовані. Вони «не бояться» впливу корозії та стійкі до перепадів температур», – розповів Василь Деревицький, директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго». 

Нові тепломережі оснащені системою аварійної сигналізації. У трубопроводі вмонтовані спеціальні датчики, що контролюють імпульси від системи сигналізації. За допомогою них, з використанням спеціальних пристроїв, можна буде визначити місце витоку теплоносія з високою точністю. Це, у свою чергу, дозволить у майбутньому виконувати ремонтні роботи з мінімальним пошкодженням інфраструктури доріг і київських дворів. 

Капітальний ремонт трубопроводів на Борщагівці планують завершити до кінця серпня, після чого буде відновлено благоустрій території. 

Нагадаємо, що масштабні роботи із заміни тепломереж проводяться на ТеремкахВиноградарі, Троєщині та в центральній частині міста.

Більше новин про життя столичного енергокомплексу — на Telegram-каналі Київтеплоенерго https://t.me/kyivteploenergo та у Facebook https://www.facebook.com/kyivteploenergo/.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.