Головна  →  Новини  →  11 серпня 2020

Доступне житло: у Києві запустили нову програму

Доступне житло: у Києві запустили нову програму

208,5 млн грн – стільки коштів передбачено у столичному бюджеті для реалізації програми «Доступне житло».

Як скористатися програмами співфінансування на придбання житла у Києві? Про це у соцмережах розповідає Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Кошти будуть виділені за розпорядженням КМДА (від 12.07.2019 № 1249): «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у бюджеті міста Києва на придбання житла для окремих категорій населення відповідно до законодавства».

– Бюджетні кошти спрямовуються на оплату частини вартості житла для громадян, які перебувають на квартирному обліку у столичних райдержадміністраціях. Згідно з вимогами Порядку, для громадян, які мають статус осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (учасників АТО та членів їх сімей) гранична частина вартості становить 50 відсотків фактичної вартості кожного квадратного метра житла, для інших пільгових категорій – 30 відсотків, – повідомив директор Департаменту Сергій Мартинчук.

Особи, які можуть придбати житло на умовах співфінансування, визначаються районними держадміністраціями. Їхні списки подають до головного розпорядника бюджетних коштів для укладення договорів (згідно з Порядком). 

Щоб взяти участь у програмі, громадяни повинні звернутися з відповідною заявою до відділу обліку та розподілу житлової площі районної держадміністрації (за місцем перебування на квартирному обліку).

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку