КМДА Київська міська державна адміністрація


15 вересня 2020

Якісне, поживне харчування учнів - чи не найголовніший пріоритет керівництва закладу освіти № 281

Якісне, поживне харчування учнів - чи не найголовніший пріоритет керівництва закладу освіти № 281

Життя та здоров’я — найбільша цінність людини. А харчування — одна з основних необхідних умов її існування. Воно, як повітря, здається нам природною частиною життя, забезпечує розвиток дітей, сприяє профілактиці захворювань, підвищує імунітет.

         В умовах пандемії змінюється не лише навчання, а й дитяче харчування. Нині учні молодших класів не йдуть парами, взявшись за руки, на сніданок у шкільну їдальню, а отримують його у своєму кабінеті. Готові пакети із запашними булочками власного приготування з сиром чи котлетою, що нагадують гамбургер або сендвіч, запіканка, напій — какао, йогурт або сік, а також фрукти чи овочі, а інколи й солодощі — все це їм приносять учителі чи асистенти вчителів у клас. Учні ласо смакують і говорять: «Як у Макдональдсі».

         Ці безкоштовні сніданки, як і безоплатні обіди для учнів пільгових категорій 5 - 11 класів уже багато років поспіль школам Києва надає міська влада. Нині, відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), коло учнів пільгових категорій значно розширилося. До попереднього списку додали дітей із числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів. У нинішніх непростих економічних умовах безкоштовні сніданки для молодших школярів й безоплатні обіди для учнів пільгових категорій середніх і старших класів є серйозною підтримкою для багатьох родин.

         На сьогодні в ЗЗСО № 281 у 50-ти класах, серед яких 21 – це початкова школа, навчається 1254 учні. Із них безкоштовним гарячим харчуванням охоплено 523 учні молодшої школи та 165 учнів пільгових категорій 5 - 11 класів. Для цих школярів, а також для багатьох дітей, які харчуються за кошти батьків, працівники їдальні щоденно готують свіжу випічку й гарячі обіди: ситні супи й борщі, апетитні гарніри, вітамінні салати та смачні котлети. Діти із задоволенням поспішають у шкільну їдальню, а її працівники радують учнів свіжими та якісними стравами.

Джерело: ЗЗСО № 281.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.