КМДА Київська міська державна адміністрація


18 вересня 2020

У разі необхідності місто може розгорнути до 11 тисяч ліжок для лікування хворих на коронавірус

У разі необхідності місто може розгорнути до 11 тисяч ліжок для лікування хворих на коронавірус

У разі гострої необхідності столиця може розгорнути близько 11 тисяч ліжок для лікування хворих на коронавірус. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі «Українського радіо». 

Він також зазначив, що сьогодні в лікарнях столиці перебуває понад 600 пацієнтів, хворих на коронавірус. Але кількість тих, хто потребує госпіталізації, – стрімко зростає.

«Ми робимо все можливе, аби в разі потреби можна було забезпечити лікування всіх, хто його потребуватиме. Місто може, в разі гострої необхідності, розгорнути до 11 тисяч ліжок для лікування хворих на коронавірус. Також ми розглядаємо можливість залучати відомчі лікарні», – повідомив Віталій Кличко.

За його словами, сьогодні головне – не допустити інфекційного вибуху. Коли медична система може не впоратися з великою кількістю хворих.

«Кияни повинні зрозуміти, що хвороба не відступила. Ми всі втомилися від карантину. Від обмежень. Але треба розуміти, що у разі погіршення ситуації – буде колапс медицини. Якщо хворих буде в рази більше – буде велика проблема з лікуванням», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.