КМДА Київська міська державна адміністрація


19 жовтня 2020

У Києві за два роки замінили 230 км теплових мереж

У Києві за два роки замінили 230 км теплових мереж

У Києві за два роки замінили 230 км теплових мереж. Модернізація мереж здійснюється в рамках Програма економічного і соціального розвитку м. Києва та інвестиційної програми «Київтеплоенерго».

Прокладають сучасні попередньо ізольовані труби із запірною арматурою європейського зразка. Встановлена на трубопроводі система сигналізації у разі пошкодження інформуватиме про точне місце витоку, що дозволить прискорити проведення ремонтних робіт та відновлення послуг. Нові тепломережі розраховані на експлуатацію впродовж 40-50 років.

Нагадаємо, київський теплоенергетичний комплекс – один із найбільших у Європі. Це понад 2,7 тисячі км теплових мереж, потужні ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод «Енергія», сотні котельних. Це майно перебувало майже 17 років в управлінні приватної компанії «Київенерго». У 2018 році міська влада повернула тепло-енергетичний комплекс назад в управління муніципалітету, щоб розпочати його ремонт і модернізацію.

У столиці було створено спеціалізоване комунальне підприємство «Київтеплоенерго». На 30% оновлено автопарк аварійної та іншої техніки. Уперше створено спецпідрозділ для відновлення асфальту після аварій. Місто розробило проєкт схеми теплопостачання до 2030 року.

За два роки у Києві замінили 230 км аварійних теплових мереж. Це не «латання дірок», як було раніше. Це комплексна заміна – від теплової камери до теплової камери.

Київ також вперше залучив кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку на модернізацію теплоенергетичного комплексу.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.