Головна  →  Новини  →  29 жовтня 2020

Онлайн-брифінг голови Київської міської територіальної виборчої комісії Валентини Королькової (+повний текст, відео)

Онлайн-брифінг голови Київської міської територіальної виборчої комісії Валентини Королькової (+повний текст, відео)

О 13:00 відбудеться онлайн прес-брифінг голови Київської міської територіальної виборчої комісії Валентини Королькової.

Повний текст розміщено під відео.

 

Доброго дня! Традиційно дякую всім членам комісії за важку працю підрахунку голосів, за безсонні ночі, нервові потрясіння. І дуже хотіла, щоб усі кандидати та майбутні депутати цінували цю роботу, розуміли, відчували велику відповідальність перед людьми, які працюють задля того, щоб вони були обраними.

Сьогодні триває вже п’ятий день підрахунку голосів. І Київська міська територіальна виборча комісія продовжує роботу в режимі безперервного засідання.

На 14:00 годину сьогодні у нас заявили приїзд зі своїми протоколами територіальні виборчі комісії та на 15:00 годину, а сьогодні о другій годині ночі ми прийняли перший протокол з територіальної виборчої комісії. Це Печерськ. Ми приймали їх до четвертої години протягом двох годин.

Процедура відбувається наступним чином. Комісія приїжджає в кількості трьох осіб, подає запечатаний протокол підрахованих голосів – по кандидатах у депутати, по кандидатах на міського голову. За дорученням голови, член комісії розпечатує і зачитує весь текст, який є в протоколі, і всі члени комісії задають свої запитання, отримують свої відповіді. І залишається протокол у нас на опрацюванні. Коли буде опрацьовано, пораховано і перевірено кожну цифру і кожну літеру, ми проголосуємо про прийняття результатів на відповідному окрузі.

Я сприймаю роботу комісій усіх рівнів як командну роботу. Це ТВК, ДВК, районні і міська територіальна виборчі комісії, ЦВК. Уся команда налічує більше 15 тисяч осіб. Спостерігачів більше 18 тисяч. У протоколі, який ми приймаємо, знаходяться 24 партії. І, згідно нового виборчого кодексу, 288 осіб у протоколі з прізвищами, іменами та по батькові, за яких виборці мали можливість віддати свої голоси. Ми повинні цей протокол – напевно, що люди не знають: коли здають протокол, ми повинні прочитати всі 288 прізвищ, які знаходяться в даному протоколі. Це велика кількість. Звісно, що йде багато часу на оприлюднення цього протоколу на засіданні комісії. Тому ми вибудовуємо графіки. Просимо територіальні виборчі комісії районні, які висловлюють готовність про приїзд… Ми для них призначаємо час, щоб вони не витрачали сили, а приїхали за визначеним графіком і спокійно ми з ними попрацювали.

Загалом 3477 депутатів у 13-ти округах, які записані у виборчі бюлетені, та відповідно вони записані у протоколи. Ми будемо надавати і далі графік для бажаючих, тому що велика увага преси до самого процесу здачі протоколів. Ми будемо повідомляти про графік. І бажаємо всім сил, мудрості, терпіння. І доброї волі в тому, щоб усе таки волевиявлення виборців було зафіксовано відповідним чином.

Є досить непрості ситуації у деяких територіальних виборчих округах. Але я думаю, що преса може звернутися до самих районних територіальних виборчих комісій. І відповідно допомогти всім у правильності і чесності підрахунку голосів.

Усім дякую! Всім здоров’я! 

Перейти до спискуВерсiя для друку