Головна  →  Новини  →  21 січня 2021

Роботодавці м. Києва готові платити найбільше рієлторам, електрослюсарям та головним механікам

Роботодавці м. Києва готові платити найбільше рієлторам, електрослюсарям та головним механікам

Наразі найоплачуваніші вакансії в базі столичної служби зайнятості має такий вигляд: найвищий середній розмір оплати праці пропонується у вакансіях для рієлтора (25 тис. грн.), електрослюсаря з ремонту й обслуговування автоматики та засобів вимірювань електростанцій (24,4 тис. грн.), головного механіка (23,8 тис. грн.); за ними слідують керівники відділів або структурних підрозділів (22,7 тис. грн.), електромонтер контактної мережі (22 тис. грн.), виконавчий директор та продюсер (21,8 тис. грн.), інженер-програміст (21,7 тис. грн.), муляр (21 тис. грн.), газозварник, випробувач та слюсар-складальник двигунів, електромонтажник будівельний, ливарника металів і сплавів (по 20 тис. грн.).

Станом на 18 січня 2021 року роботодавці столиці проінформували столичну службу зайнятості про наявність 7038 тис. вакансій.

У Києві стабільно високий попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – вихователів, інженерів, вчителів, економістів, медсестер, бухгалтерів. У дефіциті -представники робітничих професій. Утім, на ринку праці столиці спостерігається дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. Серед зареєстрованих безробітних переважають законодавці, вищі державні службовці, керівники та професіонали, натомість існує гостра потреба у представниках робітничих професій.

«Столична служба зайнятості активно співпрацює з роботодавцями, вивчає їх пропозиції, допомагає підбирати персонал, зокрема, на засадах рекрутингу», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

На одну вакансію на початку 2021 року по м. Києву, в середньому, претендували 3 безробітних, тоді як на відповідну дату минулого року - 1 безробітний.

Попитом у столичних роботодавців користуються кваліфіковані робітники: слюсарі-сантехніки, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, слюсарі-ремонтники, пекарі, слюсарі з ремонту рухомого складу, кондитери, електрогазозварники, малярі та ін. Високий попит і на працівників сфери торгівлі та послуг – продавців-консультантів, продавців продовольчих товарів, помічників вихователів, кухарів, охоронників тощо. Затребувані також прибиральники, двірники, вантажники, підсобні робітники.

Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце налічується у сферах інформації і телекомунікації та фінансової і страхової діяльності (по 29 осіб), надання інших видів послуг (16), тимчасового розміщування й організації харчування (7 осіб), найменше - у сфері водопостачання. За професійними групами, найбільше претендентів на одну вакансію – серед законодавців, керівників, менеджерів (29 осіб), а найменше – серед кваліфікованих робітників та представників найпростіших професій.

Перейти до спискуВерсiя для друку