КМДА Київська міська державна адміністрація


21 січня 2021

Роботодавці м. Києва готові платити найбільше рієлторам, електрослюсарям та головним механікам

Роботодавці м. Києва готові платити найбільше рієлторам, електрослюсарям та головним механікам

Наразі найоплачуваніші вакансії в базі столичної служби зайнятості має такий вигляд: найвищий середній розмір оплати праці пропонується у вакансіях для рієлтора (25 тис. грн.), електрослюсаря з ремонту й обслуговування автоматики та засобів вимірювань електростанцій (24,4 тис. грн.), головного механіка (23,8 тис. грн.); за ними слідують керівники відділів або структурних підрозділів (22,7 тис. грн.), електромонтер контактної мережі (22 тис. грн.), виконавчий директор та продюсер (21,8 тис. грн.), інженер-програміст (21,7 тис. грн.), муляр (21 тис. грн.), газозварник, випробувач та слюсар-складальник двигунів, електромонтажник будівельний, ливарника металів і сплавів (по 20 тис. грн.).

Станом на 18 січня 2021 року роботодавці столиці проінформували столичну службу зайнятості про наявність 7038 тис. вакансій.

У Києві стабільно високий попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – вихователів, інженерів, вчителів, економістів, медсестер, бухгалтерів. У дефіциті -представники робітничих професій. Утім, на ринку праці столиці спостерігається дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. Серед зареєстрованих безробітних переважають законодавці, вищі державні службовці, керівники та професіонали, натомість існує гостра потреба у представниках робітничих професій.

«Столична служба зайнятості активно співпрацює з роботодавцями, вивчає їх пропозиції, допомагає підбирати персонал, зокрема, на засадах рекрутингу», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

На одну вакансію на початку 2021 року по м. Києву, в середньому, претендували 3 безробітних, тоді як на відповідну дату минулого року - 1 безробітний.

Попитом у столичних роботодавців користуються кваліфіковані робітники: слюсарі-сантехніки, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, слюсарі-ремонтники, пекарі, слюсарі з ремонту рухомого складу, кондитери, електрогазозварники, малярі та ін. Високий попит і на працівників сфери торгівлі та послуг – продавців-консультантів, продавців продовольчих товарів, помічників вихователів, кухарів, охоронників тощо. Затребувані також прибиральники, двірники, вантажники, підсобні робітники.

Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце налічується у сферах інформації і телекомунікації та фінансової і страхової діяльності (по 29 осіб), надання інших видів послуг (16), тимчасового розміщування й організації харчування (7 осіб), найменше - у сфері водопостачання. За професійними групами, найбільше претендентів на одну вакансію – серед законодавців, керівників, менеджерів (29 осіб), а найменше – серед кваліфікованих робітників та представників найпростіших професій.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.