Головна  →  Новини  →  12 лютого 2014

«Спокушаючи книгою». В СШ №304 відбувся районний конкурс «Найкращий читач України» (фото)

21 січня 2014 року в Україні стартував Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України - 2014 року».

Конкурс є відкритим і проводиться щороку як творче змагання дітей у всій Україні. Мета конкурсу – заохочення дітей до систематичного читання, вироблення навичок самостійної роботи з книгою, підвищення якості та ефективності процесу читання, підвищення соціального значення і ролі шкільних і дитячих бібліотек. Організаторами Конкурсу виступає Міністерство освіти і науки України, громадська організація „Форум видавців” і Національна бібліотека України для дітей.

В Святошинському районі щорічний районний конкурс «Найкращий читач України» теж став доброю традицією, адже він дозволяє зустрітися найактивнішим читачам - учням 6 -7 класів та їх улюбленим літературним героям. Конкурс заохочує дітей читати, виявляти читацькі уподобання, популяризації найкращих зразків української та світової літератури.

11 лютого 2014 року учасників районного конкурсу радо вітали у спеціалізованій школі № 304. Учні школи підготували невелику концертну програму, присвячену творчості Володимира Самійленка, поетична спадщина якого включає ліричні і сатиричні вірші, переклади творів з зарубіжної класики. Під час заходу глядачі мали змогу ознайомитися з біографією В. Самійленка, почути вірші поета, поринути у чарівний світ пісень, які написані на слова В.Самійленка.!

Це було дійсно свято книги. Свято всіх, хто любить це нетлінне і вічне творіння людства. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книгам! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів! Протягом всього життя ми звертаємося до книги, яка розкриває перед нами чарівний світ – світ краси, добра, ідей і роздумів, збагачує нас духовно, загострює розум.

Перейти до спискуВерсiя для друку