КМДА Київська міська державна адміністрація


23 лютого 2021

"Плекаємо рідну мову!" - за такою темою пройшло заняття в реабілітаційному центрі

"Плекаємо рідну мову!" - за такою темою пройшло заняття в реабілітаційному центрі

21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.
Є мови, що своїм чарівним звучанням здобули світову славу, та наймиліша й найдорожча для кожної людини її рідна мова. Вона у співі вітру, у щебетанні птахів, мелодіях весняних вод….
За весь час свого існування українська мова зазнавала злети і падіння. Сьогодні згідно зі статтею 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».
22 лютого 2021 року у відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва пройшли тематичні заняття «Наша мова калинова», на яких педагоги розповіли дітям про історію виникнення свята – Міжнародного дня рідної мови, провели вікторини «У кого яка мова», мовленнєві ігри «Підбери синоніми», «Добери слово», «Склади слово», а також визначили, що нам, українцям, найближча до серця – українська! Діти з натхненням читали вірші про українську мову та співали українські пісні.
До Дня рідної мови педагоги відділення підготували та показали дітям цікавий та повчальний міні фільм зі своєю участю «Чотири пасажирки», в якому йдеться про те, що для кожного народу Світу своя мова – найкраща, наймелодійніша, найкрасивіша, що мова – це справжній скарб народу, що без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.
Педагоги нагадали дітям, що треба шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати та розкривати для себе її велич й могутню силу.
Збережимо її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!
Джерело: відділення надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.