КМДА Київська міська державна адміністрація


21 квітня 2021

Сергій Павловський: "Час вирішувати долю закинутих, безгосподарних територій та об'єктів" (фото)

Сергій Павловський: "Час вирішувати долю закинутих, безгосподарних територій та об'єктів" (фото)

В адмінприміщенні Святошинської РДА (просп. Перемоги, 97) за ініціативи голови Сергія Павловського пройшла розширена нарада за участі заступника голови Святошинської РДА Олексія Мошковського, представників Департаменту міського благоустрою Київської міської державної адміністрації та відділу контролю за благоустроєм Святошинської РДА. 

Головною темою заходу було питання утримання й забезпечення санітарного стану позабалансових/безхозних територій на теренах району, на яких, як правило, виникають стихійні звалища та існує небезпека для людей. Учасники наради розглянули питання утримання низки проблемних локацій, визначених відділом контролю за благоустроєм, обговорили спільні дії щодо вирішення відповідних питань, серед яких: визначення балансоутримувачів, власників цих земельних ділянок та занедбаних, аварійних споруд на них, опрацювання шляхів впливу на власників/балансоутримувачів для наведення ладу на належних їм територіях і об'єктах. 

"Закинуті території, що нерідко мають власників чи балансоутримувачів, але не мають справжнього господаря, становлять пряму загрозу не тільки екологічному та санітарному стану району через виникнення на них стихійних сміттєзвалищ, а й безпосередню загрозу для людей через розташовані на них закинуті та незаконсервовані споруди, що часто притягують "допитливих" неповнолітніх та безхатченків, - сказав Сергій Павловський. - Наш обов'язок - примусити власників/балансоутримувачів навести лад на належних їм територіях. А недбайливих орендарів обмежити в праві оренди". 

Також розглянули подібні звернення щодо проблемних територій ОСББ та ЖБК, які надходять до міського call-центру й набувають системного характеру. 

На завершення було прийнято рішення щодо проведення таких спільних нарад раз на місяць.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.