КМДА Київська міська державна адміністрація


22 квітня 2021

Комунальне підприємство «Муніципальна охорона» реорганізують у комунальну організацію та розширять адресний перелік об’єктів, що потребують захисту

Комунальне підприємство «Муніципальна охорона» реорганізують у комунальну організацію та розширять адресний перелік об’єктів, що потребують захисту

Комунальне підприємство «Муніципальна охорона» реорганізують у комунальну організацію «Муніципальна охорона» для більш ефективної охорони та збереження майна столичної громади. За це сьогодні проголосували 69 депутатів Київради.

Основною метою організації буде охорона комунальної власності киян в умовах посилення можливих загроз нормальної життєдіяльності міста. Нині «Муніципальна охорона» забезпечує захист пріоритетних об’єктів (а також їхніх співробітників і відвідувачів), адресний перелік яких затверджено розпорядженням КМДА від 5 березня 2019 року № 384. Це 239 об’єктів із яких 163 – заклади освіти, 26 – заклади охорони здоров’я, 24 – об’єкти зеленого господарства (міські парки). Разом із тим до Київської міської державної адміністрації регулярно надходять пропозиції підпорядкованих структурних підрозділів, депутатів Київської міської ради, а також громадян щодо розширення цього адресного переліку.

Запланована реорганізація дасть змогу сконцентрувати сили «Муніципальної охорони» на забезпеченні заходів з охорони та збереження майна територіальної громади Києва, а також гармонізувати діяльність з бюджетним та антимонопольним законодавством.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.