КМДА Київська міська державна адміністрація


7 травня 2021

Напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні керівництво району вшанувало пам'ять героїв (фото)

Напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні керівництво району вшанувало пам'ять героїв (фото)

Напередодні відзначення в Україні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Святошинському районі пройшло урочисте покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків і могил. Керівництво району на чолі з головою Сергієм Павловським вшанувало пам'ять загиблих у роки війни, поклавши квіти до пам’ятника Невідомому солдату, що на вул. Академіка Єфремова, пам’ятного знака «Слава героям-партизанам України», що на розі вулиць Симиренка та Григоровича-Барського, пам’ятника «Воїнам-автомобілістам», що на вул. Симиренка, та до меморіального пам’ятника «Загиблим верстатобудівникам» в житловому масиві Галагани (просп. Перемоги, 67). 

Також у ці дні вшанування героїв відбулося на всіх теренах Святошинського району: біля пам’ятників, меморіалів, пам’ятних місць та пам’ятних знаків, військових поховань, пов’язаних з боями в часи Другої світової війни. Учнівсько-педагогічні колективи освітніх закладів району, на території яких розташовані відповідні знаки, присвячені жертвам Другої світової війни, провели тематичні мітинги пам’яті, присвячені цим датам. Відвідали здобувачі освіти та педагоги і військові могили на Святошинському кладовищі. 

До відома: На сьогодні у Святошинському районі проживає 928 ветеранів Великої Вітчизняної війни, серед них: 61 учасник бойових дій, 34 особи з інвалідністю внаслідок війни, 74 особи зі статусом учасника війни, а також 12369 дітей війни.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.