Головна  →  Новини  →  17 лютого 2014

Віктор Янукович: Я хочу зберегти державу

Президент України Віктор Янукович виступає за мирне врегулювання політичної кризи і наголошує, що ні одна сторона не повинна порушувати закон. Про це він сказав під час інтерв’ю журналісту Віталію Коротичу.

«Мене штовхали і штовхають до різних способів, як розібратися в цій ситуації. Але я хочу сказати, що не хочу воювати. Я не хочу, щоб будь-які рішення приймались таким радикальним шляхом, і не хочу воювати. Я хочу зберегти державу», - сказав Віктор Янукович.

Він наголосив, що прагне відновити стабільний розвиток країни.

«Це моя мета. І все, що сьогодні ми робимо, ми робимо заради того, щоб в країні встановився мир», - підкреслив Глава держави.

Він переконаний, що перемир’я у політичній кризі - це перший крок до примирення, а метою є встановлення миру в державі.

«Пошук компромісів, який ми пропонуємо, коли ми йдемо на поступки. Безумовно, ми звертаємось і до опозиції, щоб вона також ішла на поступки. Мова не в тому, хто програє - влада, чи опозиція. Тут повинна виграти Україна. Це наша мета», - зазначив Віктор Янукович.

За його словами, всім учасникам протистояння, які стоять по різні боки барикад, треба показати, що суспільство здатне зберегти Україну і мир у державі.

«Україна - це держава, яка має достатньо здорових сил, і ми здатні розібратися в своїй хаті і навести лад. Я вдячний багатьом тим, хто сьогодні утримав свої емоції і вже почав думати прагматично з холодним розумом, з холодною головою. Це чудово. Мені однаково боляче, коли страждають люди і з однієї, і з другої сторони», - наголосив Президент.

На переконання Глави держави, цього не повинно бути, і всі сторони повинні зробити все для того, щоб утриматися від радикалізму.

«Всі повинні знати, що є межа, яку ніхто не повинен переходити. Межа для всіх повинна бути. Ніхто не повинен порушувати цю межу. А межа - це Закон», - резюмував Президент.

 

Джерело: Адмiнiстрацiя Президента України.

Перейти до спискуВерсiя для друку