Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Сьогодні випускники ЗЗСО № 281 прощаються з рідною школою (фото)

Опубліковано 30 червня 2021 року о 20:42
фото

Випускний вечір у середній школі № 281 відвідав голова Святошинської РДА Сергій Павловський. 

Сьогоднішнє урочисте зібрання з нагоди вручення учням 11 класів свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти – особливе. Цього року випускаються учні двох класів (11-А, класний керівник Олена Хоменко, і 11-Б, класний керівник Ірина Шевченко), що стали для школи першими експериментальними. З першого класу в них вводилося поглиблене вивчення іноземної мови (англійської), а вже з п’ятого класу на підставі конкурсного відбору учнів було сформовано клас з поглибленим вивченням предметів технічного (інженерного) циклу. Це дало можливість розвивати два напрями освіти – гуманітарний і технічний. Під час процесу здобування освіти діти могли визначитися із своєю подальшою діяльністю при  переході від базової освіти до профільної. 

Це був перший і найбільш вдалий експеримент у названій школі. Учні на високому рівні засвоювали освітню програму зі всіх предметів. Вони зростали й формувалися у творчо розвинуті особистості, які займалися робототехнікою, написанням професійних програм, успішним вивченням іноземних мов (російської, англійської, німецької), були переможцями олімпіад, конкурсу робіт МАН районного та міського рівнів. 

Учні класів інженерного профілю  були  основою команди робототехніки, яка брала участь у конкурсі «FIRST LEGO League 2020» та виборола право представляти місто Київ  на Всеукраїнському фестивалі «ROBO FIRST більше ніж роботи». Команда працювала на основі робота EV3 Mindstorm Educa. 

У закладі освіти чотири роки функціонує гурток «Юний журналіст». Основу цього гуртка становлять учні випускних класів. у 2019 році гурток отримав сучасне студійне обладнання за перемогу  у Всеукраїнському конкурсі «Youth  VediaLab». Здобувачі освіти разом із  педагогами пройшли інтенсивне навчання  з розробки відео- та фотоконтенту, з основ  цифрової медіаграмотності та стартів медіа у демократичному суспільстві, публікували медіаматеріали у своєму кабінеті на Всеукраїнській медіа платформі Youth VediaLab. 

Цікаве, пізнавальне, насичене позанавчальне життя старшокласників не завадило їм показати відмінні результати з основної шкільної освітньої програми. З 46 випускників цього року 10 сьогодні було вручено медалі (6 випускників отримали  золоту медаль "За відмінні успіхи в навчанні, праці та за зразкову поведінку"; 4 випускники — срібну медаль  "За успіхи в навчанні, праці та за зразкову поведінку"). Це відмінні результати й чудовий показник ефективності запровадженого експерименту. 

Сьогодні на святі прозвучало багато теплих слів на адресу педагогічного складу освітнього закладу: дякували щасливі випускники на порозі дорослого, самостійного життя, їх батьки, добрі напутні слова прозвучали з уст розчулених вчителів. Долучився до привітань і голова Святошинської РДА Сергій Павловський: «Вам, шановні вчорашні старшокласники, пощастило зі школою: ви навчалися у прекрасному, унікальному освітньому закладі з чудовим викладацьким складом. Ви стали першопрохідниками чудового, і як показало життя, дієвого експерименту, у результаті якого більшість з вас визначилися з подальшим фахом і отримали для його здобуття міцні, надійні підвалини. Тож бажаю вам розправити крила й упевнено ступати в доросле життя!» 

Довідково: У ЗЗСО № 281 здобуває освіту понад 1250 учнів. Заклад є найбільшим у районі за кількістю класів – 50, з яких 10 класів з інклюзивною формою навчання, 9 спеціальних класів для дітей зі зниженим зором, 1 клас для дітей із затримкою психічного розвитку, усього  105 учнів з особливими освітніми потребами, із них 56 дітей мають документ, що посвідчує статус «дитина з інвалідністю».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux