Головна  →  Новини  →  18 лютого 2014

КП «РЕО-3»: Найчастіша причина поривів на стояках водопостачання – засмічення та корозія труб

У кожній квартирі наявні вертикальні трубопроводи - водопровідні стояки, які конструюють і встановлюють за деякими основними принципами. Стояки водопостачання встановлюють переважно в санвузлах на відстані 3-5 см від стіни, один стояк повинен бути встановлений на групу водорозбірних приладів і у нижньої основи стояка повинен розміщуватися запірний вентиль.

Раніше в старих квартирах і будинках встановлювали чавунні стояки і труби, або ж виготовлені з оцинкованої сталі. Дані стояки непрактичні і їх основним ворогом є корозія. Під впливом органічних речовин через деякий час такі труби можуть протікати.

Іржа і бруд також засмічують внутрішні стіни труб, що є причиною звуження прохідного каналу і зменшення протоку води. Після тривалої експлуатації не виключений вихід з ладу стояка гарячої або холодної води, в такому разі їх необхідно частково або повністю замінити. Варто відзначити, що стояк гарячого водопостачання засмічується і іржавіє набагато швидше холодного стояка.

Стояки повинні бути обладнані краном, яким можливо повністю перекрити або збільшити подачу води. Даний кран необхідно встановлювати і змінювати разом із заміною стояка і труб.

Тому за зверненням мешканця житлового будинку №4 по вулиці Генерала Потапова, в в квартирі якого виникла аварійна ситуація на стояку гарячого водопостачання, фахівцями КП «РЕО-3» під керівництвом майстра ремонтної дільниці Марчука М.І., було перекрито кран та терміново відремонтовано стояк гарячого водопостачання.

Перейти до спискуВерсiя для друку