Головна  →  Новини  →  19 лютого 2014

Лабораторія управлінського та педагогічного досвіду (фото)

18 лютого 2014 року  на базі середньої загальноосвітньої школи № 35 відбувся захід «Лабораторія педагогічного досвіду» вчителів-предметників, які атестуються на присвоєння педагогічного звання «Вчитель-методист», під час якого заступники директорів та педагогічні працівники закладів освіти району продемонстрували свій передовий педагогічний досвід.

Сучасне життя розвивається бурхливими темпами, тому відбулися і вагомі зміни у системі освіти. Педагог, навіть найталановитіший, уже не може бути єдиним джерелом інформації для учнів. Отож, щоб повернути учням інтерес до шкільних предметів, зробити навчання цікавим, посилити бажання учитися спонукає викладачів до пошуків. Сьогодні для того, щоб сприяти вирішенню поставлених перед освітою завдань, викладачі мають можливість використовувати  інтерактивні технології навчання.

Новизна досвіду полягає в оригінальному використанні інноваційних технологій (інтерактивного навчання, методу проектів, проблемного навчання, колективного взаємонавчання, ІКТ, елементів дослідницької роботи) у вивченні предметів.

Технологія досвіду, яку представили  вчителі,  містить у собі  арсенал різнонаправлених форм, методів традиційної та інноваційної діяльності педагогів та учнів на уроці і в позаурочний час. Особливо цінним є творчий підхід  до створення системи роботи на різних етапах уроку в залежності від його типу та навчального матеріалу.

Отже, реалізація інноваційного підходу до навчання учнів дозволяє підняти на якісно новий рівень педагогічний процес, підвищити рівень навчальних досягнень, забезпечує психолого - емоційну комфортність і подальшу соціальну адаптованість школярів, готовність реалізувати особисті якості в індивідуальній чи колективній діяльності (в системі «учитель - учень», «учень – учень»).

 

Джерело: Управління освіти Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку