Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Програма Президента України «Діалог з країною» має своє продовження в Святошинському районі столиці

Опубліковано 19 лютого 2014 року о 09:38

З метою вивчення повсякденних проблемних питань громадян нашої держави Президентом України Віктором Януковичем було ініційовано проведення телевізійного проекту «Діалог з країною», що є одним з кроків виконання Програми «Україна для людей».

За весь період свого функціонування даний проект став ефективною комунікацією між владою та громадянами, інноваційним підходом до вивчення проблем різних куточків нашої держави та їх мешканців.

Керівництвом Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації активно підтримується програма Президента України, тому й вирішення завдань, отриманих в рамках «Діалогу з країною» тут перебуває на особистому контролі очільника Святошинського району Юрія Івановича Бондаря.

«Проект «Діалог з країною» не вичерпується часом певного телевізійного ефіру. Прямий діалог з громадянами по всіх існуючих проблемах дає можливість оцінити ставлення людей і до влади, і до проблемних місця в діяльності районної влади. Нам важливо відстежувати ці проблеми та шукати шляхи їх вирішення, Право на звернення є невід’ємним і невіддільним від особи правом відстоювати свої інтереси», - вважає голова Святошинської РДА Юрій Бондар.

З метою реалізації завдань Президента України щодо належної роботи із зверненнями громадян, за дорученням Юрія Бондаря було підведено та проаналізовано підсумки вирішення питань, що надійшли до Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації в рамках проекту «Діалог з країною».

Аналіз звернень громадян показав, що серед основних вимог до влади, які висуваються громадянами є вчасність та ефективність вирішення нагальних проблем, створення оптимальних умов для життя та добробуту людей.

В рамках телеефірного проекту «Діалог з країною» за період з 01 січня 2013 року по 31 грудня 2013 року, Державною установою «Урядовий контактний центр» 6 звернень громадян були переадресовані для розгляду та опрацювання до Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації. Звернення громадян стосувались зокрема вирішенню питань квартирного обліку та поліпшення житлових умов – 4 звернення (що становить - 67%) та надання житлово-комунальних послуг - 2 звернення (що становить - 33%).

Всі зазначені питання знаходилися під контролем очільника району та були стовідсотково вирішені у найкоротші строки. Також заявникам були надані вичерпні консультації та довідкова інформація.

«Президент України приділяє велику увагу налагодженню постійного діалогу між владою та кожним громадянином. Влада повинна бути відкритою обличчям до людей – таку вимогу сьогодні перед нами ставить Президент України. А такі проекти як «Діалог з країною» якраз і сприяють цьому. І позитивне вирішення всіх без виключення звернень громадян – це яскраве підтвердження тому, що кожен житель країни може звернутися до будь-яких органів влади і бути почутим», - завжди наголошує Юрій Бондар.

Загалом за період з 01.01.2013- 31.12.2013 до КБУ «Контактний центр міста» надійшло - 65,735 звернень. За своєю структурою питання можна розділити за напрямками:

  • Житлове господарство  – 58 816  (90%)
  • Охорона здоров’я  - 388    (0,4%)
  • Освіта – 315 (  0,4%)
  • Торгівля – 199    (0,3%)
  • Соціальний захист -  597  (0,7%)
  • Інші питання (УЗН, ШЕУ, благоустрій)  -  5 420  (8,2%)

З питань житлового господарства до Святошинської РДА надійшло 52 105  звернень, виконано повністю 51 723, не виконано 382 – що становить 99,3%.

Підсумували роботу зі зверненнями громадян і у відділі роботи із зверненнями громадян Святошинської РДА. За період з 01.01.2013 до 31.12.2013 тут зареєстровано 3644 звернення громадян, з них: письмових – 3111, усних – 533. У порівнянні з аналогічним періодом 2012 року кількість звернень від громадян до зменшилась на 1393 або на 27,7%.

З урахуванням колективних звернень до Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації за звітний період звернулось 4116 громадян, які в своїх листах порушили 2804 питання. За аналогічний період минулого року з урахуванням колективних звернень до Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації звернулось 4908 громадян, які в своїх листах порушили 4023 питання.

Як свідчить аналіз, серед основних питань, що порушували громадяни у своїх зверненнях за 12 місяців 2013 року, чільне місце займають питання комунального господарства – 59,6% від загальної кількості питань. Питання житлової політики серед інших займають другу позицію, вони складають 15,5%. Не менш важливими для мешканців району залишаються питання соціального захисту та охорони здоров’я. Їх надійшло 4,3% (3,5% та 0,8% відповідно) від загальної кількості питань.

Підбиваючи підсумки проведення телевізійного проекту «Діалог з країною», варто зазначити, що подібні проекти є корисними як для кожної окремої людини, яка порушує важливе для себе питання, так і для суспільства в цілому, адже вони не лише дозволяють окреслити коло найважливіших соціально-економічних проблем, які турбують громаду, але й відновити довіру суспільства до державної політики, спрямованої на покращення життя громадян, на чому сьогодні наголошує Президент України.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux