Головна  →  Новини  →  19 лютого 2014

Про хід реконструкції проспекту Перемоги та підземних переходів говорить директор КП ШЕУ Сергій Каневський (фото)

Сергію Георгійовичу, на якому етапі наразі перебуває реконструкція проспекту Перемоги?

С.К.: «Реконструкцію проспекту Перемоги розпочато з літа 2014 року. Проспект Перемоги є основною магістраллю в’їзду в столицю із західного напрямку. Загалом його довжина складає 11 кілометрів, тому проводити реконструкцію на всій довжині одночасно просто неможливо. Саме тому реконструкція проспекту відбувається поетапно. Тож на першому етапі до початку зимових холодів роботи з реконструкції проспекту виконано на  ділянці з околиці міста (від кемпінгу «Пролісок») до Святошинського шляхопроводу. З початком потепління розпочнеться реконструкція проспекту Перемоги на відрізку від Святошинського шляхопроводу  в напрямку до центру міста.

Наскільки за прогнозами фахівців має зрости пропускна спроможність проспекту після його реконструкції?

С.К.: «Після завершення реконструкції проспекту Перемоги його пропускна спроможність збільшиться із 70 до 100 тисяч автомобілів на добу. Загалом буде реконструйовано майже 406 тис.кв.м. проїзджої частини, 150 тис.кв.м. тротуарів і велодоріжок, 4 шляхопроводи та виконано ремонт 17 підземних переходів».

А які роботи вже виконано в ході реконструкції?

С.К.: «Проект реконструкції проспекту Перемоги передбачає не лише заміну дорожнього покриття, а й реконструкцію шляхопроводів, зокрема, на Кільцевій дорозі та біля станції метро «Нивки», які знаходяться в межах балансової належності КП ШЕУ району.

Реконструкцію шляхопроводу на Кільцевій дорозі на сьогодні виконано, залишилось завершити роботи на з’їздах та підйомах на шляхопровід.

До складу реконструкції проспекту входить капітальний ремонт всіх восьми підземних пішохідних переходів в межах балансової належності КП ШЕУ району, які на сьогодні виконано майже в повному обсязі. Капітальний ремонт виконано в переходах до вулиць Невської (не в повному обсязі), Туполєва, Вітрука, Петрицького, Крамського, Кричевського (не в повному обсязі), Чорнобильської, а також біля АС «Дачна».

Сьогодні вже завершено реконструкцію підземних переходів. Що нового і цікавого з’явилось в їх оздобленні?

С.К.: «В підземних переходах виконано комплекс робіт з відновлення гідроізоляції перекриттів, реконструкції сходинок, заміни перил та нанесення попереджувальних полос для людей з вадами зору. Всі переходи оснащено з’їздами для колясок (пандусами), облицьовано стіни внутрішньої поверхні морозостійкою гранітно-керамічною плиткою, а східці і парапети – гранітними плитами.

На жаль, варто відмітити, що нещодавно відремонтовані підземні переходи вже розмальовано невідомими вандалами різноманітними написами, пошкоджено світильники та інформаційні табло. Хочеться нагадати, що кошти, витрачені на ремонт переходів, це кошти киян і в даному випадку - кошти значні. Середня вартість капітального ремонту одного підземного переходу більше, ніж півтора мільйони гривень.

Хочеться спитати, невже всім нам байдуже, по яких переходах, тротуарах та вулицях ми ходимо, в яких будинках ми живемо? Адже чисто не там де прибирають, а там, де не смітять».

Зусилля яких підприємств зосереджено для проведення реконструкції проспекту Перемоги?

С.К.: «Роботи виконуються за замовленням комунальної корпорації „Київавтодор”, а головним підрядником на підставі тендерних торгів було визначено ТОВ „ОНУР Конструкціон   Інтернешнел”, яким до виконання робіт було залучено необхідну кількість субпідрядних організацій, в тому числі і Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району».

 Дуже хочеться, щоб наше древнє місто, столиця нашої Великої незалежної держави було взірцем не тільки для міст України, а й для європейських міст, давайте всі разом подбаємо про це.

 

Джерело: КП ШЕУ Святошинського району. 

Перейти до спискуВерсiя для друку