КМДА Київська міська державна адміністрація


27 серпня 2021

Святошинська громада вшанувала пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (фото)

Святошинська громада вшанувала пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (фото)

Меморіально-жалобний захід, присвячений Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, пройшов біля пам'ятного знака на честь загиблих святошинців - воїнів АТО/ООС у сквері на вул. Чорнобильській, 12, що у Святошинському районі.

На заході були присутні керівництво Святошинського району на чолі з головою Сергієм Павловським, представники громадських організацій учасників бойових дій на сході країни, районного військового комісаріату, члени громадської ради при Святошинській РДА, педагоги та учнівська молодь району, інші представники  святошинської громади.

З урочисто-жалобною промовою перед присутніми виступив Сергій Павловський. Він відзначив визначальну роль у збереженні територіальної цілісності та суверенітету України вояків, що перебувають зараз в окопах на сході України. «Тільки-но на нашу землю прийшла біда, сотні й тисячі українців взялися до зброї та встали на захист рідної неньки-України, не шкодуючи власного життя. Завдяки самовідданості, мужності та почуттю обов’язку наших захисників решта громадян України має змогу працювати, вчитися, спокійно жити у своїх домівках.  Ми не повинні забувати й  про тих, хто опинився під обстрілами і вимушений був покинути власну оселю й шукати іншого притулку для проживання. Задля того, щоб ми всі не стали вигнанцями зі своєї землі, наші співвітчизники віддають життя. Серед тих, хто вже ніколи не повернеться зі сходу додому, не обійме батьків, дітей, дружин, і пів сотні святошинців. У цей день ми вшановуємо всіх захисників України, які загинули в боротьбі на нашу незалежність та територіальну цілісність, уклінно дякуємо їм за подвиг і самопожертву в ім’я нашого майбутнього», - сказав очільник району.

Учасники жалобної церемонії хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих захисників України та поклали квіти до пам'ятного знака на честь загиблих святошинців - воїнів АТО/ООС.

Молебень за загиблими героями відслужив настоятель парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці протоієрей Сергій Петленко у співслужінні з іншими священнослужителями храмів району.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.