КМДА Київська міська державна адміністрація


30 серпня 2021

Новий, сучасний і зручний сервіс первинної правової допомоги – кабіну юридичних відеоконсультацій уперше запроваджено саме у нашому районі (фото)

Новий, сучасний і зручний сервіс первинної правової допомоги – кабіну юридичних відеоконсультацій уперше запроваджено саме у нашому районі (фото)

Сьогодні у Святошинській РДА (просп. Перемоги, 97), а саме в управлінні (Центрі) надання адміністративних послуг Святошинської РДА за участі керівника апарату Київської міської державної адміністрації Дмитра Загуменного, директора комунальної бюджетної установи (КБУ) "Контактний центр міста Києва 1551" Лариси Магалової, першого заступника директора комунальної бюджетної установи (КБУ) "Контактний центр міста Києва 1551" Олексія Шкурдоди, голови Святошинської РДА Сергія Павловського та начальника ЦНАП Святошинської РДА Юлії Шпак у присутності відвідувачів Центру та представників ЗМІ пройшла презентація кабіни юридичних відеоконсультацій.

Святошинський район перший, де запроваджено таку сучасну інноваційну розробку для надання безоплатної первинної правової допомоги всім, хто її потребує. Будь-який громадянин матиме можливість отримати кваліфіковану онлайнконсультацію фахівця юридичного відділу комунальної бюджетної установи (КБУ) "Контактний центр міста Києва 1551".

Презентував новий сервіс, його функціонал і можливості перший заступник директора Контактного центру Олексій Шкурдода. Дмитро Загуменний та Сергій Павловський першими скористалися запровадженою послугою – отримали онлайн первинну правову допомогу. 

До відома: Кабіна для відеоконсультацій – це невелика індивідуальна кімната, де можна отримати первинну юридичну онлайнконсультацію в режимі відеозв’язку. Кабіна обладнана комп’ютером і сканкамерою, яка спрямована на стіл під кутом 90 градусів для того, щоб юрисконсульт міг ознайомитись з документами.

Кваліфіковану безоплатну правову допомогу надають провідні юрисконсульти та юрисконсульти юридичного відділу Контактного центру. Ви можете отримати консультацію з питань суспільно-правових відносин (крім кримінальних), а також інформацію про всі сфери життєдіяльності Києва: житлово-комунальне господарство, соціальне та медичне забезпечення, транспортну інфраструктуру тощо.

Безоплатна первинна правова допомога включає такі види послуг:

правову інформацію;

консультації й роз’яснення з правових питань;

інформацію щодо складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

допомогу в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги та медіації.

Кабіна для відеоконсультацій працює за графіком роботи районної адміністрації. Прийом відбувається у порядку живої черги. У майбутньому заплановано зробити електронну чергу. Відповідні кабіни, які на сьогодні знаходяться в режимі тестування, встановлено в усіх районних державних адміністраціях столиці.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.