КМДА Київська міська державна адміністрація


28 вересня 2021

"Скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина" У ЦРБ ЦБС "Свічадо" проведено інформаційну годину до Європейського дня мов

"Скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина" У ЦРБ ЦБС "Свічадо" проведено інформаційну годину до Європейського дня мов

26 вересня країни ЄС відзначили Європейський день мов, що є символом збереження культурного різноманіття однієї європейської родини. До свята приєднались і у Центральній районній бібліотеці ЦБС "Свічадо". Цікаву інформаційну годину спілкування відвідали учні 7-в класу ЗОШ №222. Мета  заходу - виховання у молоді почуття толерантності до інших націй і народів, розвитку європейської співдружності, ідей гуманізму та свободи. Зокрема, учасники  зустрічі  переглянули відеопрезентацію про історію виникнення свята, його завдання та роль у збереженні зникаючих мов. Їм також запропонували стати учасниками опитування і відповісти на питання: скільки мов потрібно знати сучасній людині і які саме. Жваве обговорення питання засвідчило те,  що сучасна молодь усвідомлює необхідність знати не лише рідну мову, але й мови інших народів.

Учасники заходу  взяли участь у вікторині та ознайомились з книжковою виставкою "Багато мов – багато можливостей!", джерела якої  спрямовані на ознайомлення з мовним середовищем Європи та стимулювання учнівської молоді до вивчення іноземних мов.

Шановні користувачі! Знання мов відчиняє перед нами багато дверей, надає безліч можливостей і надихає нас на постійне самовдосконалення. Не обмежуймо себе! Вивчайте мови! Чекаємо на вас у бібліотеці за адресою: бульвар Ромена Ролана, 13-в.

 

Джерело: відділ культури Святошинської РДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.