КМДА Київська міська державна адміністрація


23 жовтня 2021

КП «Київтеплоенерго» розпочало підключення опалення житлових будинків

КП «Київтеплоенерго» розпочало підключення опалення житлових будинків

У Києві розпочали підключення будівель до тепла. Місто прийняло рішення про старт опалювального сезону з 23 жовтня, враховуючи прогноз погоди на наступний тиждень. Згідно з даними синоптиків, середньодобова температура триматиметься на рівні нижче 8 градусів. Сьогодні до кінця доби планують підключити близько 9% житлового фонду в зоні обслуговування «Київтеплоенерго».

Заклади соціальної сфери мали змогу підключатися до опалення за індивідуальними заявками їх керівництва з 1 жовтня (згідно з розпорядженням КМДА № 2092). Станом на ранок 23 жовтня тепло вже отримують 84% (383) шкіл, 95,9% (513) дитячих садочків, а також 50,5% (165) лікувальних закладів.

Будинки, що отримують тепло на підставі колективних договорів, підключають до опалення за заявками управителів будинків.

Нагадаємо, що попри збільшення затрат підприємства через зростання вартості газу, тарифи на тепло КП «Київтеплоенерго» для категорії «населення» підвищуватися не будуть. Київська міська рада прийняла рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 мільярди гривень. Це один із необхідних кроків, щоб стабільно пройти опалювальний сезон і не допустити зростання тарифів на тепло для населення. Рівень вартості тепла для мешканців багатоквартирних будинків лишається незмінним уже впродовж трьох років поспіль.

У столиці функціонує одна з найбільших централізованих систем теплопостачання в Європі: три потужні теплоелектроцентралі, майже 200 котелень та понад 2,7 тисячі кілометрів теплових мереж. Відповідно до технологічних норм, розгортання такої системи займає близько 7 днів. Увімкнення опалення всім споживачам за більш стислі терміни неможливе. Різке збільшення теплового навантаження – температури теплоносія та тиску – може призвести до аварійних пошкоджень.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.