Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Діалог між владою та батьківською спільнотою, що виховують дітей-інвалідів, відбувся у ході круглого столу в управлінні соціального захисту населення Святошинської РДА (фото)

Опубліковано 04 листопада 2021 року о 17:12
фото

У приміщенні управління соціального захисту населення Святошинської РДА (вул. Гната Юри, 14-Б) пройшов круглий стіл щодо продовження реабілітації молоді 18+ з важкими формами інвалідності та створення для цього Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Святошинського району міста Києва.

В обговоренні взяли участь голова Святошинської РДА Сергій Павловський, помічники депутатів Верховної Ради України та Київської міської ради, представники районного управління соціального захисту населення, Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району міста Києва, ГО «Віра в диво» та батьківської спільноти.

Мета зустрічі – розробка рекомендацій, пропозицій і зауважень щодо послуг, які надаватимуться у новоствореному закладі реабілітації, який планується відкрити за адресою: вул. Якуба Коласа, 8-А.

Сергій Павловський у своєму виступі відзначив, що тема сьогоднішньої зустрічі вкрай актуальна, і не тільки для дітей і  молоді з інвалідністю, але й для їх родин. Для вирішення комплексу питань  з  реабілітації дітей з інвалідністю, соціальної адаптації молодих людей з функціональними обмеженнями віком від 18 до 35 років необхідно налагоджувати тісну взаємодію та ефективний діалог між владою всіх рівнів, спеціалізованими органами й організаціями, громадськими об’єднаннями та батьківською спільнотою.

Учасники круглого столу обмінялися думками, досвідом та рекомендаціями з теми зустрічі. Представники батьківської громади подякували керівництву райдержадміністрації та спеціалізованих реабілітаційних служб району за розуміння, підтримку та незалишення на самоті з болючими проблемами родин, у яких виховуються діти з інвалідністю.

До відома: Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Святошинського району міста Києва, що створюється на базі відділення надання соціальних і реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району міста Києва, надаватиме комплекс послуг з ранньої, психолого-педагогічної, трудової, фізичної реабілітації та медичного спостереження дітям і особам віком від 18 до 35 років, що мають інвалідність, пов’язану з порушеннями опорно-рухового апарату, неврологічними захворюваннями та психічними розладами.

У структурі центру будуть функціонувати відділення ранньої реабілітації (абілітації) для дітей віком від 0 до 3 років (раннього втручання) та для дітей від 3 до 7 років, відділення психолого-педагогічної реабілітації для дітей від 8 до 16 років, відділення трудової реабілітації / працетерапії для молоді категорії 18+.

До центру будуть зараховуватися особи з інвалідністю з дитячим церебральним паралічем, розумовою відсталістю, ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки, синдромом Дауна, аутизмом тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux