Головна  →  Новини  →  6 січня 2022

Місто закликає представників усіх християнських конфесій дотримуватися протиепідемічних заходів під час Різдвяних богослужінь

Місто закликає представників усіх християнських конфесій дотримуватися протиепідемічних заходів під час Різдвяних богослужінь

Столична влада закликає представників усіх християнських конфесій дотримуватися протиепідемічних заходів під час Різдвяних богослужінь.
Як відомо, у столиці продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.
У «жовтій» зоні проведення масових заходів, зокрема релігійних, дозволено лише за наявності в усіх учасників (організаторів, співробітників та відвідувачів) сертифіката про вакцинацію або негативного результату тестування на COVID-19 чи документа про одужання, крім осіб, які не досягли 18 років.
На відвідувачах масових заходів мають бути захисні маски або респіратори, які закривають ніс та рот.
Не можна відвідувати масові релігійні заходи у разі виникнення респіраторних симптомів (нежить, біль у горлі, кашель, чхання, підвищення температури тощо).
Окрім того, перед проведенням богослужінь необхідно проводити моніторинг стану здоров’я священнослужителів. У культових спорудах до початку та після завершення богослужінь – провітрювання та дезінфекцію, особливо поверхонь, із якими контактують прихожани.
Зазначимо, що повний перелік протиепідемічних заходів під час проведення масових заходів (окрім спортивних) на період карантину затверджено Постановою санітарного лікаря України № 23 від 6 грудня 2021 року.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку