Головна  →  Новини  →  27 лютого 2014

До 80-річчя заснування Національного видавництва дитячої літератури «Веселка» (фото)

Про славну історію Національного видавництва дитячої літератури «Веселка», яка бере свій початок ще у далекому 1934 році, розповіли учням 2-х класів загальноосвітнього навчального закладу №162 у бібліотеці ім. В.Стефаника Централізованої бібліотечної системи «Свічвадо» управління культури, туризму та охорони культурної Спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

 Бібліотекар ІІ категорії Колодяжна Олена Олегівна та бібліотекар Прус Ніна Іванівна підготували для молодших користувачів бібліотеки цікаву розповідь про видавництво, яке  за роки своєї діяльності надрукувало понад 10 тисяч назв книжок, загальним тиражем 1,5 мільярда примірників.

В день народження Тараса Шевченка  9 березня,  у 1934 році  було засновано видавництво дитячої книги «Дитвидав». У 1961 році  видавництво одержало свою теперішню назву «Веселка» і логотип, який сьогодні  знають далеко за межами України: дівчинка у віночку тримає розгорнуту книжку. «Дім «Веселки» на вул. Мельникова 63, у Києві, було зведено у вісімдесяті роки минулого століття за кошти видавництва та за безпосередньої участі співробітників «Веселки»,- розповіла учням Олена Олегівна.

На заході бібліотекарі презентували своїм читачам книги видавництва, які є в  книжкових фондах бібліотеки ім. В.Стефаника. Деякі з них діти добре знають, адже «Веселка» видає дитячі твори, які найбільш популярні  серед малят. Цікаво і змістовно пройшла  вікторина,  діти змогли назвати  дуже багато книжок з логотипом «Веселки».

Шановні користувачі! Безмежний книжковий всесвіт видавництва «Веселка» зростив не одне покоління юних читачів! Дбаючи про інтелектуальне виховання дітей і молоді, плекаючи моральні та духовні цінності, «Веселка» видає книжки для різних вікових категорій – від малят до старшокласників, не забуваючи і про їхніх батьків, бабусь та дідусів, вихователів та педагогів, заохочуючи до себе якомога більше читачів. Бібліотеки Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» мають в своїх фондах книги видавництва  «Веселка».

Знайдіть найближчу до Вас бібліотеку http://www.svichado.com.ua/  – і читайте разом з дітьми.

Спецкор  Світлана  Гонда

 

Джерело: Управління культури, туризму та культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку