КМДА Київська міська державна адміністрація


25 липня 2022

Про обмеження у русі деяких транспортних засобів на території міста Києва

Відповідно до статті 140, 144 Конституції України, статей 11, 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 10 Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ», статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Закону України «Про правовий режим воєнного стану», згідно з положеннями Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ, положеннями Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 14 березня 2022 року №133/2022, затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 15 березня 2022 року №2119-ІХ, «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 18 квітня 2022 року №259/2022, затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 21 квітня 2022 року № 2212-ІХ, у зв'язку з військовою агресією ₚосії проти України, Київська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Заборонити на території міста Києва рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямострум» та  інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до моменту  припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану на всій території України.

 

2. Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції України у м. Києві до припинення чи скасування на всій території України дії правового режиму - воєнного стану у разі виявлення випадків на території міста Києва  руху транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямострум» та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, здійснити необхідні дії з метою реалізації п. 1 цього Рішення, а також дії передбачені чинним законодавством, керуючись статтею 24 Закону України  «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та  статтею 182 Кодекс України про адміністративні правопорушення.

 

3. Доручити Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) забезпечити інформування населення щодо заборони на території міста Кива руху транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямострум» та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач.

 

4. Оприлюднити це рішення у встановленому законодавством порядку.

 

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та зв'язків із правоохоронними органами.

 

 

Київський міський голова                                                                            Віталій КЛИЧКО

 

Файл документа: Про обмеження у русі деяких транспортних засобів на території міста Києва.docx



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.