КМДА Київська міська державна адміністрація


4 серпня 2022

Магія металів очима дітей

Магія металів очима дітей

Тривають літні канікули, тож проблема дитячого дозвілля залишається вельми актуальною. Нещодавно читачі бібліотеки для дітей «Промінець» сходили на екскурсію в Інститут металофізики імені Г.В. Курдюмова НАН України. Маленькі відвідувачі зустрілися з ученими й дізналися для себе чимало цікавого. Зокрема про те, що винайдені українськими вченими сплави металів з ефектом пам’яті рятують мільйони людських життів у вигляді стентів для лікування ішемічної хвороби серця; що вчені винайшли метали, які не ржавіють; сплави, що з’єднуються без зварювання тощо.

Діти були у захваті від побаченого і почутого. Цілком імовірно, що хтось із них після цієї екскурсії серйозно захопиться фізикою металів і в майбутньому стане видатним ученим-винахідником. 

Прикметно, що керівництво Інституту планує й надалі розширювати навчальний простір для малечі, щоб якомога раніше долучати її до наукової діяльності.

Екскурсанти дякують за теплий прийом заступнику директора поважної академічної установи, а також працівникам Інституту Вірі Сергіївні та Віталію Петровичу за можливість побачити магію металів на власні очі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.