КМДА Київська міська державна адміністрація


11 серпня 2022

Сергій Павловський підтримав еко-ініціативу «Місто живих стін» (фото)

Сергій Павловський підтримав еко-ініціативу «Місто живих стін» (фото)

Святошинський район долучився до міської еко-ініціативи «Місто живих стін», яка пропагує вертикальне озеленення з використанням винограду «Вічі».

Вертикальне озеленення — дуже поширена практика збільшення площі зелених насаджень у світі. Зелені стіни можна побачити на вулицях Лондона, Парижа, Мадрида, Берліна, Відня і багатьох інших міст. Такий підхід, по-перше, сприяє поліпшенню якості повітря за рахунок поглинання забруднювачів. По-друге, зелені стіни влітку створюють охолоджуючий ефект як зовні так і всередині приміщення. Також вертикальне озеленення допомагає поглинати дощову воду та розвантажувати каналізацію.

Сьогодні 11 серпня голова Святошинської РДА Сергій Павловський отримав від начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Возного 60 паростків винограду «Вічі». Їх передадуть управлінню освіти та Керуючій компанії з обслуговування житлового фонду Святошинського району м. Києва. Тож незабаром «живі» стіни почнуть з'являтися на будівлях шкіл та житлових будинків Святошинського району.

За словами Олександра Возного, виноград «Вічі» є чудовим рішенням для покриття великих площ огороджень, непривабливих бетонних блоків, парканів і стін. За рахунок вусиків-присосок ця виноградна лоза легко чіпляється за стіни, тому не вимагає особливої опори і не руйнує поверхні. А ще відрізняється бурхливим ростом – щорічний приріст пагонів становить 1-3 метри. Не більш важливим є те, що виноград Вічі досить легко вирощувати. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.