КМДА Київська міська державна адміністрація


24 жовтня 2014

Територія творчості, книг та читання у бібліотеці ім. В. Стефаника (фото)

Територія творчості, книг та читання у бібліотеці ім. В. Стефаника (фото)

Другий рік поспіль збирає та згуртовує творчих людей проект «Через книгу до творчості» у бібліотеці ім. В.Стефаника Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Цього тижня бібліотека ім. В.Стефаника запросила мешканців району на презентацію художньої виставки свого користувача – Миколи Васильовича Никиги. Виставку вже встигли відвідати учні середніх та молодших класів загальноосвітніх навчальних закладів №162 та 230.

Бібліограф І категорії Світлана Петрівна Сновіда ознайомила присутніх з біографією художника та розповіла дітям про картини Миколи Васильовича. Дітям було цікаво дізнатись, що знайомство з кольоровими олівцями та акварельними фарбами у майбутнього художника відбулося в дитинстві. В 1956 році  Микола Васильович закінчив мистецтвознавчий факультет   Академії мистецтв України та став професійним художником. Часті зміни місця проживання, подорожі по країні викликали захоплення красою української природи, стали поштовхом до написання картин пейзажного жанру.  Художникові запала в душу українська земля, її поля, стрімкі річки, зелені гаї, блакитне небо  - все це він прагне зафіксувати в своїх творах та зберегти нетлінність краси української природи назавжди. На його полотнах прості мотиви звучать гімном українській землі, створюють відчуття гармонійного світу, спокійного і радісного.

Шановні користувачі! Бібліотека ім. В.Стефаника запрошує всіх бажаючих ознайомитись з прекрасними творами Миколи Васильовича. Виставка продовжить свою роботу до кінця жовтня. Ми чекаємо на Вас.

 

Джерело: відділ культури  та охорони культурної спадщини



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.