Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2014

31 жовтня Святошин попрощався з загиблим земляком, бійцем батальйону «Айдар» Владиславом Царенком

31 жовтня Святошин попрощався з загиблим земляком, бійцем батальйону «Айдар» Владиславом Царенком

31 жовтня в Святошинському районі попрощалися із загиблим під час бойових дій в зоні антитерористичної операції бійцем батальйону «Айдар» Владиславом Царенком.

43-річний Владислав Миколайович Царенко проживав у Святошинському районі столиці на вулиці Наумова, 31. Там він закінчив школу, там зараз живе його мама. У героя залишилася 20-річна донька.

У мирному житті Владислав Царенко був підприємцем. Та бізнесові справи не зупинили його -  воювати на Донбас Царенко вирушив добровільно одним із перших.

15 жовтня група Владислава в складі колони бронетехніки, під час спроби прориву,  потрапила в засідку за кілька кілометрів від 32-го блокпосту. Частина бійців потрапила в полон, частина - загинула . Тривалий час була відсутня можливість вивезти тіла загиблих для поховання. З шести загиблих бійців АТО вдалося ідентифікувати лише двох бійців батальйону «Айдар», серед яких і Владислав Царенко…

Провести героя-святошинця в останню путь прийшли його бойові побратими, численна громада району, представники  Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, керівництво Святошинського районного військового комісаріату.

Голова Святошинської районної адміністрації Ілля Сагайдак висловив співчуття родині загиблого.

«Громада Святошина зазнала тяжкої втрати, жорстоко й підступно вороги перервали життя нашого земляка Владислава Царенка. Він добровільно відправився з батальйоном «Айдар» захищати нашу Батьківщину від окупанта. Завдяки Владиславу та його побратимам, Україна буде вільною, а агресора за спроби поневолити буде покарано. Пам’ять про героя житиме вічно!» - зазначив голова району.

Зворушливими були спогади бійців батальйону, разом з якими Владислав служив.

 Громадянська панахида за загиблим відбулася о 12.00 біля будинку, де проживав Владислав. Поминальну літургію відслужив отець Юрій, настоятель парафії Святого Духа на вулиці Наумова, 68.

Похований Владислав Царенко 31 жовтня на Берковецькому міському кладовищі.

Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація надала допомогу родині загиблого святошинця в організації поховання. 

Громада Святошина висловлює найщиріші співчуття родині та близьким загиблого.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації 

Перейти до спискуВерсiя для друку