КМДА Київська міська державна адміністрація


18 травня 2016

Поглиблене вивчення історичних постатей Святошинського району через освітянські проекти (фото)

Поглиблене вивчення історичних постатей Святошинського району через освітянські проекти (фото)

У рамках загальноуніверситетського проекту «Пізнай свій край», що діє в університеті під патронатом ректора, професора Юрія Бошицького, співпраці КУП НАНУ та спеціалізованою школою №200 імені Василя Стуса для учнів було проведено ознайомчу екскурсію. Школярі мали можливість ознайомитися з сучасною матеріально-технічною базою вишу та в формі історичної вікторини було розкрито ряд знакових постатей, пов`язаних із етимологією назви району Святошин: Микола Святоша та його щира дружба з Нестором Літописцем.

Особливого зацікавлення у школярів мали тематичні музеї університету: Музей контрафактної продукції (підробок) Українського альянсу по боротьбі з підробками та піратством – єдиний в Україні; Музей кібернетики; Історико-етнографічний музей «Доля моєї землі рушникова»; Аудиторія-музей Володимира Корецького; Музей криміналістики ім. Ганса Гросса.

Під час проведення екскурсії Галина Левківська, проректор з гуманітарної освіти та виховної роботи університету підкреслила, що спеціалізована школа №200 імені Василя Стуса надає учням міцні знання, що є в подальшому ґрунтовними життєвими переконаннями випускників. Девізом школи є: «Кожній школі – своє ім’я, своє неповторне обличчя, свою історію, свою філософію освіти та власну концепцію розвитку». Цей девіз учителі школи щоденно закладають у свою вагому працю зі школярами. Випускники цієї школи попередніх років, які навчалися в КУП НАНУ, мали прекрасні знання з історії, іноземних мов, української мови. Звертаючись до Москальчука Юрія Валерійовича, вчителя історії та правознавства, проректор Галина Левківська побажала йому продовжити естафету колег щодо співпраці з освітніми закладами.

На завершення Чернегою Наталією, практикуючим психологом було проведено міні-вікторину. На знак гостинності студенти-волонтери КУП НАНУ почастували школярів духмяними пиріжками та окреслили подальші напрямки співпраці.

Освітянська зустріч студентів, школярів була присвячена відзначенню Дня Києва.

 

Джерело: КУП НАНУ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.