КМДА Київська міська державна адміністрація


27 лютого 2017

Бібліотека для юнацтва ім. Н.Рибака презентувала клуб профорієнтаційної освіти «Орієнтир» (фото)

Бібліотека для юнацтва ім. Н.Рибака презентувала клуб профорієнтаційної освіти «Орієнтир» (фото)

Днями у бібліотеці для юнацтва ім. Н.Рибака Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини відбулося чергове засідання клубу профорієнтаційної освіти «Орієнтир».

Куратор напрямку роботи бібліотекар І категорії Олена Григорівна Максименко розповіла учням спеціалізованої школи №40 про історичні передумови та потреби людства, які розвивають професію архітектора, звернула увагу присутніх на те, що професія архітектора передбачає системний підхід до будівництва, почуття прекрасного і глибоке знання побуту людей і об’єднує в собі творчість і знання, постійний розвиток і талант.

 «Архітектор — це той, хто займається справами людськими... Він повинен бути художником і поетом, і в той же час знаючим інженером» писав Ле Корбюзьє – французький архітектор.

Присутні дізнались багато цікавого з історії професії, обговорили проблематику вимог сьогодення до архітектури містобудування сьогодні. В завершенні заходу Олена Григорівна надала присутнім інформаційну базу-перелік навчальних закладів, які готують фахівців архітекторів та будівельників.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.