Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом

Опубліковано 27 червня 2017 року о 09:26
фото

Щороку 26 червня світ відзначає Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом. 

Рішення про започаткування цього свята було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1987 році, з метою вираження рішучої позиції з посилення міжнародного співробітництва по створенню вільного від наркоманії суспільства.

Не дивлячись на те, що на офіційному рівні боротьба з проблемою наркоманії триває вже понад 100 років, лік ведеться від лютого 1909 року, коли відбулося засідання Шанхайської опіумної комісії у складі 13 країн, що мало на меті пошук способів обмеження ввезення наркотичних засобів із азіатських країн, мирний світ все ще програє у битві за свідомості за здоров`я людей.

Першими хто падає на цьому «полі бою» стають особи із вразливих категорій громадян.  Найстрашнішим є те, що вразливість людини не завжди обумовлюється низьким матеріальним положенням або асоціальним способом життя. Найуразливішими є діти та молодь, беззахисність яких пояснюється єдиним фактором – віком! Через юний вік відкривається незліченна кількість каналів впливу на ще не сформовану свідомість…інші негативні фактори, такі як педагогічна неосвіченість батьків, скрутне матеріальне положення сім`ї або асоціальна чи соціально небезпечна поведінка найближчого оточення є доповнюючими факторами ризику.

Саме через найбільшу вразливість дітей та молоді наркоманія в Україні набуває жахливої тенденції до омолодження. За даними МВС, на сьогоднішній день в Україні офіційно налічується близько 500 тисяч наркозалежних, з них 171,6 тисяч вживають наркотики регулярно. При цьому близько 5 тисяч наркозалежних ще не досягли повноліття! Це офіційна статистика, але необхідно усвідомлювати, що справжні показники можуть бути набагато серйознішими.

Останнім часом багато фахівців приходять до висновку, що звичний спосіб боротьби з наркоманією, коли основна увага приділяється заходам з боку правоохоронних органів, є неефективним. Вкрай важливими є інші шляхи протистояння наркоманії – потужна та всебічна система профілактики поширення наркоманії та соціальної реабілітації людей, що вживали наркотики.

Мережа закладів, що проводять профілактичну роботу на її різних рівнях є досить широкою, в неї входять і районні центри соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. Зокрема Святошинський РЦСССДМ активно займається первинною профілактикою вживання наркотичних засобів серед дітей та молоді нашого району. Відповідальний за цей напрям фахівець регулярно відвідує навчальні заклади з курсом лекцій профілактичного та просвітницького спрямування. Також ми намагаємось запропонувати нашій молоді альтернативний, цікавий та корисний спосіб проведення дозвілля – участь у «Школі волонтерів». Тут учасники мають змогу всесторонньо розвиватись, отримувати нові корисні знання та навички.

Святошинський РЦСССДМ і надалі продовжуватиме робити свій внесок у загальнонаціональну боротьбу за здоров`я та щасливе майбутнє наших дітей та молоді, адже від них залежить майбутнє України!

 

Джерело: Святошинський районний у м. Києві центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux