Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Літературно-мистецький вечір, присвячений вшануванню творчості видатного туркменського поета Махтумкулі (фото)

Опубліковано 01 червня 2018 року о 14:53
фото

Днями у бібліотеці ім. Махтумкулі Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений творчості видатного туркменського поета Махтумкулі. Щорічні заходи, присвячені творчості видатного туркменського поета Махтумкулі, вже стали доброю традицією, адже з 1972 року бібліотека носить ім’я Великого Сина Туркменського народу.

У заході взяли участь Реджепов Парахат Какамурадович – перший секретар посольства Туркменістану в Україні; Бабаджанов Нурі Джумаєвич – попечитель Наглядової ради бібліотеки; лауреат Міжнародних премій «Дружба» та імені С.С.Гулака-Артемовського фортепіанний дует «Но Та» у складі Тетяни Чайки та Нонни Козлової, учні та викладачі загальноосвітнього навчального закладу №235 ім. В.Чорновола; користувачі бібліотеки.

Привітальні слова учасники зустрічі присвятили справжній дружбі двох братніх народів; говорили про великий зв'язок між культурами України та Туркменістану, спільні прагнення до миру, щастя та незалежності ще з часів філософів-просвітителів, гуманістів, поетів – Махтумкулі в Туркменістані та з часів Григорія Сковороди та Тараса Шевченка в Україні.

У програмі заходу літературна композиція «Світ поета - доля народу!». У виконанні учнів 7-а класу загальноосвітнього навчального закладу №235 ім. В.Чорновола звучали поетичні твори Махтумкулі. До уваги присутніх була презентована мистецька виставка «Туркменістан», створена гуртківцями творчих об'єднань Центру позашкільної роботи Святошинського району: «Мистецтвознавці», «Чарівний пензлик» (керівник Апанасенко Ю.Є.); майстерня іграшок-сувенірів «Веселі друзі» (керівник Баслук Н.А.), «Майстерня декоративного розпису» (керівник Жукова Т.П.). В експозиції виставка монет Туркменістану, яку представив присутнім Бабаджанов Н.Д. та розповів присутнім про культурну та історичну спадщину Туркменістану.

Під час заходу відбулась презентація художнього фільму «Фрагі. Розлучений зі щастям»; присутні здійснили відеомандрівку Туркменістаном та переглянули експозицію музейної кімнати Махтумкулі у бібліотеці, яка цього дня поповнилась книгою від Президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова «Туркменистан – серце Великого шовкового шляху», – такий подарунок отримала бібліотека Махтумкулі від Реджепова Парахат Какамурадовича - першого секретаря посольства Туркменістану в Україні

На згадку про теплу і дружню зустріч у бібліотеці учасники заходу зробили багато фото, отримали безліч яскравих та неперевершених емоцій від спілкування. Бабаджанов Нурі Джумаєвич висловив слова щирої подяки колективу бібліотеки, учасникам щорічних поетичних зустрічей.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux