Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Добра справа об’єднує (фото)

Опубліковано 12 жовтня 2018 року о 16:39
фото

Чарівний осінній день 12 жовтня 2018 року – переддень потрійного свята. Ми вшановуємо захисницю українського козацтва Святу Покрову, День українського козацтва та День захисника України.

За традицією цього дня у школі № 206 імені Леся Курбаса проходить благодійний ярмарок.

Як тут багато всього! І власноруч приготовані національні страви, і розмаїття солодощів, і дари садів та городів, і ручної роботи сувеніри, яскраві поробки!

Як дзвінко припрошують покупців продавчині: «Куштуйте, купуйте, не минайте!» Справді, є чим здивувати гостей. А їх на шкільному подвір’ї багато. Учні, їх батьки, мешканці мікрорайону – усім хочеться побувати на ярмарку. Торгівля йде із запалом. Кошти, отримані з продажу, підуть на благочинну допомогу дітям з особливими потребами.

Столи у кожного класу просто ломляться від усякої смакоти. Кожна господиня рада почастувати варениками із сиром, картоплею, м’ясом, капустою, оселедцем і сальцем, шуляками і вергунами, медовиками та узваром. А які смачні галушки зі шкварками! Навіть запечений короп гордо виблискує боками! А бубликів, пирогів, пампушок, медяників – цілі гори! Що не кажи, а щедра і гостинна наша Україна. Найменших продавчинь навчають старші – мами та бабусі. Гомін, веселощі навколо, а люду стільки, що не протиснутися.

Але ж який ярмарок без розваг? Лунають пісні, весело ярмаркують господарі, а трохи далі, на спортивному майданчику, відбуваються змагання сильних. Щоб стати козаком, треба бути спритним, кмітливим, мужнім. Тому й стараються хлопчаки, бо виборюють перемогу між паралелями, а старшокласники змагаються зі збірною командою батьків. Юні козаки джигітують, долають дистанцію у мішках, бігають наввипередки, демонструють вправне володіння м’ячем. Цікаво, хто ж стане переможцем?

У гості на ярмарок із вітанням від голови Святошинської РДА Володимира Каретка приїхала начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Святошинської РДА Романенко Ірина Олексіївна. Також завітала на гостину директор відділення соціально-медичної реабілітації дітей з особливими потребами у Святошинському районі Гамова Марина Юріївна. Вона щиро подякувала усім, хто долучився до благодійної справи, бо ж, як кажуть, чужої біди не буває. А ми, українці, завжди славилися добрими серцями і щирою гостинністю.

Були на ярмарку і майстер-класи, на яких своїм умінням ділилися діти та їх батьки. Вони навчали інших усьому, чого вміють самі. За це низький уклін їм.

…Збігає час, потроху змовкає ярмарковий гомін, проте як добре, що за такою подією наша юнь учиться співчувати, допомагати всім, хто потребує підтримки. На завершення ярмарку директор школи № 206 Світлана Лаговська разом зі шкільним активом, батьківською радою підбили підсумки ярмаркування: сьогодні було зібрано 42635 грн. На ці кошти буде придбано необхідне обладнання та засоби для лікування дітей з особливими потребами у відділення соціально-медичної реабілітації у Святошинському районі.

Що то значить - спільна справа! Молодці! Наша сила – в єдності!

Джерело: ЗЗСО № 206.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux