Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Тиждень природничо-математичних наук у гімназії "Прем'єр"

Опубліковано 18 квітня 2019 року о 13:04
фото

У гімназії «Прем`єр» тривав тиждень математики, інформатики та фізики (МІФ), який викликав вир позитивних емоцій.

«Математика - це мова, на якій написана книга природи». Цей вислів видатного природодослідника Галілео Галілея став девізом тижня точних наук.

Учні гімназії з першого класу засвоїли, що цифри не керують світом, але вони показують, як володіти світом. 

 Початок тижня  був чарівним: вранці учнів зустрічав Гарі Поттер, який влаштував позитивне ранкове коло «У світі цифр», під час якого потрапити до гімназії учні могли, розв’язавши математичний приклад, і в нагороду отримували цукерки. 

Педагоги оформили у фойє міні-музей «Топ видатних математиків» та виставку «У світі числа П». 

Цариця всіх наук - математика запросила учнів  4 класу у пригодницьку подорож  та оголосила конкурс на кращий зошит з математики. 

Другокласники проявили себе у вікторині «Математика від Знайка», гімназисти 6 та 7 класів змагалися під час брейн-рингу у математичних перегонах (7 клас виявився спритнішим).

Під час математичного квесту гімназисти 9 - 11 класів шукали QR-коди і  декодували інформацію. Це були крилаті вислови відомих людей про математику. 

Перші класи провели математичний аукціон  і запустили ракету у космос. 

Зануритись у стародавню  науку на уроках інформатики допомогли винаходи  Леонардо да Вінчі. Знайомство з винаходами у технології доповненої реальності захопило учнів і надихнуло на реалізацію своїх ідей.

7 клас почав розробку комп'ютерної гри "Політ на Марс".

3 клас познайомився з місцями на Місяці та Марсі, дізнався про місяцеходи і марсоходи та їх функції, а також гімназисти сконструювали свій власний проект марсоходу, декорувавши його сонячними панелями з фольги. До місії на Марс готові!

У 10 та 9 класах відбувся конкурс української поезії мовою цифр. 

А у всесвітній день авіації та космонавтики гімназисти виготовляли та запускали парашути у рамках флешмобу «М’яке приземлення на планету».

 Свою кмітливість та фізико-математичні знання учні 5 - 7 класів проявили у квест-програмі "Таємниці замку "Політех", який відбувався на території Національного технічного університету «КПІ». Смачні призи, грамоти та подяки стали приємною урочистою родзинкою під час закриття МІФічного тижня.

Тож тиждень з присмаком цифр та фізичних законів, зі шлейфом інформаційних технологій пройшов з величезним творчим ентузіазмом,  захопив і гімназистів, і педагогів. 

А ми вкотре переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем і творцем.

Дякуємо вчителям точних наук Руденко М.Є., Добрянському О.Ц., Фадєєвій Т.М., Шепелевій В.Ю., Паславській Ю.В. за організацію свята точних наук, за вміння показати їх красу і доступність! 

Джерело: гімназія «Прем’єр» 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux