Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Спеціальному дошкільному навчальному закладу № 219 – 50 років (фото)

Опубліковано 06 грудня 2019 року о 23:49
фото

Дитячий садочок № 219 (бульв. Кольцова, 7-А) відзначає сьогодні свій півстолітній ювілей. Відкритий 02 грудня 1969 року як заклад для дітей загального розвитку, з 1982 року він функціонує як спеціальний дошкільний навчальний заклад для дітей з порушенням зору. Сьогодні у цьому дошкільному закладі відкрито 11 груп, де навчається 163 дитини. Це дітки, які мають вади зору і тому потребують реабілітаційних і корегувальних заходів, а разом з тим підвищеної уваги, турботи й любові. І все це їм забезпечує дружній високопрофесійний педагогічний колектив, до якого входять працівники з: вищою дефектологічною освітою - 20 осіб (серед них –1 кандидат наук, 1 аспірант, 5 магістрів); вищою освітою – 18 осіб; середньою спеціальною педагогічною освітою – 4 особи. При цьому, варто сказати, що штат закладу укомплектовано на 100 % (як педагогічними кадрами, так і обслуговуючим персоналом), що в наш час нечасто зустрінеш. І попри особливі, складніші, умови праці, працівники закладу не звільняються, а ще й створюють педагогічні династії. Цей дошкільний навчальний заклад з піввіковою історією може по праву пишатися працівниками, що працюють у ньому з моменту створення. А це, погодьтеся, неабиякий випадок.
Велика заслуга в добрій славі садочка належить його директорці – заслуженій працівниці освіти, відмінниці столичної освіти Ніні Миколаївні Рожко - яка очолює його з 1998 року. За 21 рік її керівництва спеціальний дошкільний навчальний заклад № 219 для дітей з порушеннями зору став одним із лідерів дошкільної освіти району та міста. Протягом останніх років дошкільний заклад входить до десяти кращих спеціальних дошкільних навчальних закладів України. Ніна Миколаївна постійно працює над іміджем навчального закладу. З її ініціативи на базі дошкільного навчального закладу проходять науково-методичні заходи за участю міжнародних делегацій. У 2008 році було укладено угоду про співробітництво між дошкільним закладом № 219 та дитячим садочком міста Стамбула з метою обміну досвідом роботи. З ініціативи директора СДНЗ та за підтримки адміністрації Святошинського району з 2011 року в ЗЗСО № 281 функціонують спеціальні класи для дітей з порушенням зору. Тут дітям забезпечено продовження надання лікувальних процедур з відновлення зору.
На ювілей до СДНЗ № 219 завітало чимало гостей. Серед них –в. о. заступника голови Святошинської РДА Ірина Жидченко, представник Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради Лариса Біба. Привітали ювілярів і колеги та друзі: члени Асоціації тифлопедагогів України, представники Інституту корекційної педагогіки та психології, директор ЗЗСО № 281 Людмила Цимбал, директор ДНЗ № 469 Тетяна Михайленко, директор ДНЗ № 203 Галина Жеребко, представники освітніх закладів з інших регіонів України, голова громадської організації «Жінки-Берегині» Світлана Сова, а також благочинний Святошинського та Голосіївського районів отець Валерій Семанцо.
Багато теплих слів звучало сьогодні на адресу колективу СДНЗ № 219 від шановних гостей, батьківської громади. На честь знаменного ювілею працівники закладу отримали численні відзнаки:
Благочинний Святошинського та Голосіївського районів отець Валерій Семанцо вручив директорці СДНЗ № 219 Ніні Рожко Благословенну грамоту Блаженнійшого митрополита Київського та Всієї України Епіфанія та Нагрудний хрест, а колективу садочка - Благословенну грамоту Блаженнійшого митрополита Київського та Всієї України Епіфанія.
Виконувачка обов’язків заступника голови Святошинської РДА Ірина Жидченко за багаторічну сумлінну працю вручила членам колективу СДНЗ почесні грамоти та подяки, а також цінний подарунок.
Отримав садочок до свята й інші подарунки. Серед них і особливий – обладнання для лікування дітей. ГО «Жінки-Берегині» передало спеціальному дитячому закладу вкрай необхідний презент – спекторальний офтальмологічний апарат для стимуляції очей.
До сьогоднішніх урочистостей вихованці дитячого садочка та його випускники підготували чудовий, зворушливий концерт. Найменші артисти співали пісень та виконували запальні таночки, випускники закладу демонстрували свої вміння та спортивні досягнення. Ювіляри та гості відчували себе єдиною, дружньою родиною на спільному душевному святкуванні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux