КМДА Київська міська державна адміністрація


29 березня 2020

У КМДА нагадали про відповідальність за порушення карантину та узагальнили список протиепідемічних обмежень (+інфографіка)

У КМДА нагадали про відповідальність за порушення карантину та узагальнили список протиепідемічних обмежень (+інфографіка)

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці Facebook узагальнив перелік обмежень, регламентів та рекомендацій на період надзвичайної ситуації в місті, зафіксованих розпорядженнями керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, та пояснив, яка передбачена відповідальність за порушення карантину.

«Простими словами про головне! Узагальнюю перелік обмежень, регламентів та рекомендацій на період надзвичайної ситуації в місті, встановлених розпорядженнями керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Перше. Нічого нового у цих документах немає: усі ці обмеження визначені в постанові Кабінету Міністрів України та рішенні Комісії з надзвичайних ситуацій. Так, сьогодні той час, коли заради життя та здоров’я ми поступаємось своїми зручностями. Друге. Усі обмеження, регламенти та рекомендації мають як законодавче, так і медико-санітарне підґрунтя. Ми, без перебільшення, боремося за життя людей! Ми в зоні надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру, якої ще не було в Україні. У разі погіршення ситуації – будуть прийняті додаткові рішення! Третє. Усі ми розуміємо, що крім загрози вірусу, нас чекає і економічна нестабільність. Тому частина бізнесу може і має працювати у цих умовах. Але тільки за регламентами, що розроблені санітарно-епідеміологічним органом і затвердженні розпорядженням. Немає дотримання регламенту – немає діяльності! Четверте. За невиконання обмежень є адміністративна та кримінальна відповідальність. Нагадую: нижній поріг штрафу за порушення карантинних заходів – 17 000 гривень. Ми будемо складати протоколи на порушників, адже виконання обмежень, регламентів та рекомендацій є життєво важливим! П’яте. Ми всі хочемо якнайшвидше і без втрат повернутися до повсякденного життя. Саме тому сьогодні від кожного з нас залежить термін, який усі ми витратимо на боротьбу із вірусом. Ті, хто сьогодні говорить про «дурні обмеження», «незручності» чи «перевищення повноважень», повинні подивитись  що відбувається у країнах Європи: там діють такі ж заходи» – написав Микола Поворозник.

Він окремо наголосив, що КМДА в оперативному режимі надає роз’яснення та актуальну інформацію.

«Друзі! Ще раз усім для розуміння! Столичний громадський транспорт з понеділка працюватиме в режимі запроваджених обмежень – в салоні транспорту пасажирів має бути не більше від половини сидячих місць», – нагадав перший заступник голови КМДА.

До допису Микола Поворозник додав інфографіку, де зображено усі обмеження, що діють у Києві сьогодні.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.