КМДА Київська міська державна адміністрація


8 квітня 2020

Віталій Кличко розповів, як Київ підтримує малий та середній бізнес під час обмежувальних заходів

Віталій Кличко розповів, як Київ підтримує малий та середній бізнес під час обмежувальних заходів

Мер Києва Віталій Кличко розповів про заходи, які запровадила столиця для підтримки малого та середнього бізнесу.

«Місто, наскільки може, підтримує підприємців. Нещодавно Київрада ухвалила рішення про надання пільги – 50 відсотків знижки для малого та середнього бізнесу на сплату за оренду комунального майна. У разі неможливості використання об’єкта – так само на період обмежень – орендарів комунального майна звільнили від оплати за договорами оренди», – сказав Віталій Кличко.

Крім того, за словами мера, підприємці мають отримати кредитну підтримку згідно з ухваленими парламентом так званими «антивірусними» законами.

Також, з 1 березня до 30 квітня фізичних осіб-підприємців звільнили від сплати єдиного соціального внеску. 

«Столичні підприємці можуть скористатися послугою «часткового безробіття» на період дії обмежень. Для її отримання потрібно звернутися до Центрів зайнятості за місцем реєстрації як платника єдиного внеску. Також вже почали діяти «кредитні канікули». На час обмежувальних заходів підприємців звільнили від кредитних виплат. Київрада виділила кошти на відновлення програми фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу. Тобто, інструменти підтримки є. Головне – скористатися ними», – підкреслив Віталій Кличко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.