КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2020

У Києві за останні два місяці евакуювали понад 8,5 тисяч транспортних засобів, що суттєво перешкоджали руху

У Києві за останні два місяці евакуювали понад 8,5 тисяч транспортних засобів, що суттєво перешкоджали руху

За останні два місяці евакуйовано 8 539 транспортних засобів, що суттєво перешкоджали руху. Інспектори з паркування за цей час винесли 9 168 постанов на загальну суму штрафів 4 666 750 грн. Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури.

Найбільше порушників штрафували за парковку автомобіля на пішохідному переході – 54% від загальної кількості постанов, винесених за травень. Серед інших – паркування на смузі громадського транспорту, виїздах із прилеглих територій, паркування на перехрестях, зупинках громадського транспорту тощо.

«Постійними локаціями відпрацювання інспекції з паркування є лікарні, що забезпечують боротьбу з коронавірусом i виїзди швидкої. Також особлива увага приділяється смугам громадського транспорту і пішохідним переходам. Зараз ми продовжуємо працювати над запровадженням у Києві автоматизованої системи контролю оплати вартості послуг із паркування. Ця система дасть змогу в рази збільшити перевірку оплати паркування, що принесе значні надходження до міського бюджету та дисциплінує водіїв», – повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Валентин Осипов.

Джерело: КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.