КМДА Київська міська державна адміністрація


17 червня 2020

Очільник Святошинського району з ознайомчим візитом відвідав дитячо-юнацький спортивний клуб з водних видів спорту «Бригантина»

Очільник Святошинського району з ознайомчим візитом відвідав дитячо-юнацький спортивний клуб з водних видів спорту «Бригантина»

Голова Святошинської РДА Сергій Павловський і заступник голови Наталя Пазенко з ознайомчим візитом навідалися сьогодні до дитячо-юнацького спортивного клубу з водних видів спорту «Бригантина» (вул. Кільцева дорога, 3-А). Керівництво району познайомилося з керівником закладу позашкільної освіти Станіславом Загорія, ознайомилося на місці з діяльністю, матеріально-технічною базою спортивного клубу.

Довідково: Дитячо-юнацький спортивний клуб з водних видів спорту «Бригантина» (далі – СК «Бригантина») почав функціонувати у 2003 році. Клуб розташований у 2-поверховій будівлі, яка була збудована у 1984 році.

Очолює заклад директор Загорія Станіслав Станіславович, який має 43 роки педагогічного стажу, почесне звання «Заслужений тренер України», «Відмінник освіти України», нагороджений нагрудним знаком «Софія Русова», пам’ятною  медаллю «На відзначення 1530-річчя Києва», подяками та грамотами освітніх відомств, Київського міського голови.

На сьогодні в СК працює 29 тренерів-викладачів, серед яких:

- заслужених тренерів України – 2 особи;

- заслужених майстрів спорту України – 3 особи;

- майстрів спорту України міжнародного класу – 2 особи;

- майстрів спорту України – 8 осіб;

- тренерів-викладачів І категорії – 1 особа;

- тренерів-викладачів ІІ категорії – 3 особи.

У клубі функціонують гуртки фізкультурно-спортивного, оздоровчого та художньо-естетичного напрямів. У спортивному відділенні займається  близько 400 вихованців, в оздоровчому – понад 1500. Всього в СК «Бригантина» налічується 2300 вихованців.

У СК працюють відділення:

•        сучасного морського багатоборства та акватлону (на базах СК «Бригантина», ЗЗСО № 140, водної станції оздоровлення відпочинку та спорту на Жуковому острові);

•        оздоровчого плавання (на базах СК «Бригантина» та орендованого басейну, який знаходиться на території КНП «ЦПМСД № 2» Святошинського району на вул. Кучера, 5);

•        сучасної хореографії та вокалу (на базі СК «Бригантина»).

Ансамбль сучасної хореографії та вокалу «Бригантина» (керівники гуртків Цимбал О.О., Козак М.О.) має звання «народний художній колектив».

У приміщенні клубу розміщено спортивні зали, оснащені інвентарем та спортивним обладнанням, встановлено ефективну систему енергозбереження та бойлер, що забезпечують постійне гаряче водопостачання навчально-тренувального процесу в басейнах. У 2012 році в клубі розпочали функціонування 2 басейни: ванна для навчання плаванню дітей віком 4 - 6 років та дитячий басейн для дітей віком 6 - 9 років.

До матеріально-технічної бази клубу належить також водна станція оздоровлення, відпочинку та спорту на Жуковому острові. На станції розміщені судна: теплохід, прогулянковий катер та спортивні шлюпки Ял-4 та Ял-6, які забезпечують повноцінне тренування вихованців клубу, а також задіяні для проведення навчально-тренувальних зборів та чемпіонатів України з морських багатоборств. Кожна шлюпка оснащена комплектом рятувальних жилетів, вітрил, весел та іншого такелажу.

З моменту заснування клубу матеріально-технічна база постійно оновлюється, робляться ремонти, впроваджуються сучасні технології.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.