КМДА Київська міська державна адміністрація


25 червня 2020

І черга реконструкції парку «Совки» завершена (фото)

І черга реконструкції парку «Совки» завершена (фото)

Візитівкою української столиці завжди були мальовничі зелені куточки. Саме реконструкції рекреаційних зон чинна влада приділяє чимало уваги. Сьогодні проінспектувати завершення першої черги робіт з реконструкції парку «Совки» (північ від вулиці Жмеринської, між Микільською Борщагівкою та Святошиним) приїхали мер Києва Віталій Кличко, народний депутат України Микола Тищенко та керівництво Святошинської РДА на чолі з головою Сергієм Павловським.

Біля оновленої вхідної групи веселим дзюрчанням зустрічає відвідувачів грайливий фонтан. Його у дні невимовної спеки вподобали не тільки дітлахи та дорослі, у хвилини затишшя до живильних струмочків стрімголов збираються й численні лісові мешканці.

Парк «Совки» був заснований у 1976 році на території урочища Скарбовий ліс, яке, за свідченнями істориків, колись займало майже всю територію Святошина. Територія парку «Совки» займає понад 35 гектарів.

У результаті реконструкції ця досить комфортна для відпочинку городян територія надзвичайно змінилася: до ґрунтових стежок, що рясно перетинають усю територію лісопаркового масиву, додали прокладений периметральний екомаршрут, облаштували алею з фібробетону, установили нові урни та лавки, облаштували освітлення й навігацію тощо. Також у парку відкрили три чудові нові дитячі майданчики, з'явилися спортивна зона з тренажерами і магічна шахова альтанка, що вже полюбилася святошинським шахістам-аматорам. Спеціально облаштовані стаціонарними шаховими дошками-стільницями столи майже ніколи не пустують.

От і сьогодні тут проходить турнір з шахів серед вихованців ПНЗ ЦВПСВМ «ДЕСАНТНИК», узяти участь у якому запросили й голову Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка. У свою чергу, мер столиці підготував надзвичайний приз переможцю сьогоднішніх змагань – сертифікат на проведення шахової партії з абсолютним чемпіоном світу з шахів, володарем шахового «Оскара», триразовим олімпійським чемпіоном Володимиром Крамником. Щасливим володарем такого надзвичайного призу став член шахового гуртка ПНЗ ЦВПСВМ «ДЕСАНТНИК», учень ЗЗСО № 206 Даніїл Нарожний.

Вихованці комунального закладу позашкільної освіти «Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді Святошинського району м. Києва» сьогодні також «окупували» територію парку. Для них ця реліктова територія – справжня мекка для проведення змагань зі спортивного орієнтування: чимала територія, пересічена місцевість, густа лісова рослинність і природні ґрунтові доріжки, а також цілюще, просякнуте хвойними ароматами повітря сприяють активному відпочинку. І для решти відвідувачів тут є чимало принад, щоб насолодитися природною чистотою цього місця, відновити здоров’я та сили.

Тож візитом до цього чудового, зеленого, ландшафтного куточка Святошина всі залишилися задоволені. Та роботи з облаштування парку на цьому не припиняються. До нової зустрічі на території Скарбового лісу – у святошинському парку «Совки»! 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.