КМДА Київська міська державна адміністрація


11 липня 2020

Святошин попрощався з героєм ООС Олегом Шилом (фото)

Святошин попрощався з героєм ООС Олегом Шилом (фото)

11 липня у Святошинському районі біля пам’ятника Святоші поблизу Святошинської РДА (просп. Перемоги, 97) попрощалися з солдатом контрактної служби 30 окремої механізованої бригади Олегом Шилом, що 08 липня поточного року загинув під час виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил. На жалобній церемонії були присутні численна місцева громада, представники районної влади на чолі з головою Святошинської РДА Сергієм Павловським, командувач військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний, народний депутат України Микола Тищенко і представники Святошинського районного у місті Києві військового комісаріату на чолі з військовим комісаром Є. Яковчуком, представники військової частини, де служив Олег.

Олег був призваний на військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України Святошинським районним у місті Києві військовим комісаріатом 26 грудня 2019 р. В операції Об’єднаних сил брав участь з 15 березня 2020 року
08 липня 2020 року внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемету з позиції противника поблизу міста Попасне Луганської області Олег Шило отримав смертельні поранення.
У загиблого залишилися мати, вітчим та сестра.
Очільник Святошинського району висловив глибокі співчуття родині загиблого та пообіцяв усіляку підтримку та допомогу. «Дуже важко, коли ми втрачаємо когось з рідних чи близьких. Тим паче, коли це молода, повна сил, планів і мрій людина. Будь-яка смерть здається несправедливою й безглуздою. Та не в цьому випадку. Олег добровільно, свідомо пішов захищати нашу Батьківщину від іноземного загарбника, підписавши контракт. І героїчно поліг від ворожої кулі під час обстрілу. Ми ніколи не забудемо твій подвиг, Олеже, ніколи не пустимо ворога на рідну землю, як ти й хотів, заради чого ти віддав своє молоде життя!» – сказав Сергій Павловський.
У столиці цю суботу оголошено днем жалоби та приспущено прапори. Пам'ять Олега Шила присутні на громадянській панахиді вшанували хвилиною мовчання, провели його в останню путь з усіма військовими почестями, над тілом провели заупокійну службу та літургію священнослужителі.
Солдат Шило О.О. похований на Міському (Берковецькому) кладовищі м.Києва з усіма військовими почестями.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.