КМДА Київська міська державна адміністрація


15 вересня 2020

Чергове стихійне сміттєзвалище у Святошинському районі ліквідовано (фото)

Чергове стихійне сміттєзвалище у Святошинському районі ліквідовано (фото)

Сьогодні за ініціативою Святошинської РДА на вулиці Стратонавтів силами відповідних підрозділів та комунальних служб району було проведено екологічну акцію – вивезено сміття зі стихійного звалища, що утворилося поблизу приватного сектора. Упродовж багатьох років на зазначеній території накопичується побутове сміття. Це створює зрозумілі незручності та становить певну небезпеку для святошинців, що мешкають поруч, а тому викликає їх обурення.

Періодично районні комунальні служби вивільняють місце стихійного звалища від сміття, та з часом його гори виростають знову. На сьогодні досягнута домовленість з активом громади приватної забудови Південної Борщагівки щодо встановлення відеоспостереження за зазначеною ділянкою та забезпечення контролю за дотриманням санітарних норм на цій території.

«Сподіваюся, що жителі приватних садиб, не без участі яких виникає зазначена ситуація, оцінять системні зусилля місцевої влади та комунальних служб району щодо забезпечення порядку та екологічної безпеки у цьому мікрорайоні. І надалі самотужки вирішуватимуть питання комфортного проживання на території цієї приватної забудови, - сказав голова Святошинської РДА Сергій Павловський. - Тільки тоді, коли люди зрозуміють, що викинувши сміття за власний паркан, не забезпечиш чистоти ні у власній оселі, ні у своїй душі та свідомості, ми зможемо досягти цивілізованого, європейського рівня життя у країні».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.