КМДА Київська міська державна адміністрація


2 жовтня 2020

Освітянську спільноту Святошина привітав голова Святошинської РДА Сергій Павловський (фото)

Освітянську спільноту Святошина привітав голова Святошинської РДА Сергій Павловський (фото)

Першу неділю жовтня освітяни України відзначають своє професійне свято – День працівників освіти. Напередодні свята до закладів освіти стікаються святково вбрані, уквітчані вихованці. Сьогодні вони будуть вітати улюблених педагогів, дякувати їм за нелегку, відповідальну працю.

Урочисто відзначила професійне свято й освітянська спільнота Святошинського району. Привітати працівників галузі в ЦК «Святошин» прийшло керівництво Святошинської РДА на чолі з головою Сергієм Павловським, помічники народного депутата України Миколи Тищенка, депутатка Київської міської ради Вікторія Муха, директорка Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Юлія Хан та інші поважні гості.

Очільник району Сергій Павловський у своєму виступі висловив багато щирих, вдячних слів на адресу вихователів, вчителів, викладачів, методистів та інших працівників освіти: «Недарма першу виховательку в дитячому садочку, першу вчительку у школі називають другою мамою. Бо це дійсно ті люди, які вкладають у дитину свою любов, душу, які формують її як особистість, дають знання та навички, що потрібні будуть у житті. Так уже склалося в нашому часі та суспільстві, що жінка, яка народила дитину, хоче або змушена працювати. Нехай не ображаються на мене чоловіки – добувачі, годувальники родини, але місія народити, вигодувати, виховати дитину здебільшого лягає на тендітні плечі жінки. От і в освітній сфері більше педагогів-жінок. Може ще й тому це свято вирізняється серед інших професійних свят такою урочистістю, піднесеністю.

У нашому району сформувалася потужна спільнота освітян: діє 126 закладів освіти, у яких працює 8500 професіоналів, серед яких 4500 педагогів. В освітніх закладах навчається понад 35 тисяч учнів, дошкільні заклади відвідує понад 14 тисяч дітей, майже 11,5 тисячами вихованців опікуються позашкільні заклади.

Останні пів року, коли діти вимушені були залишатися й навчатися вдома, явно показали роль працівників освіти в житті кожної родини – коли суттєвий тягар навчання, виховання, задоволення інтелектуальних  та духовних запитів дитини ліг на батьків. Турбота про задоволення фізіологічних потреб, про навчання, а також тисячі «чому?», «як?», «допоможи» повернулися до батьків. І погодьтеся, нерідко заводили їх у кут і доводили до розпачу. Та будь-який досвід дається нам для того, щоб навчитися чомусь, зрозуміти  та усвідомити пріоритети свого життя. А найголовніше у житті будь-якого батька чи матері – це їх діти. І саме вам, дорогі наші освітяни, ми довіряємо їх у найвідповідальніший відрізок їх життя – період зростання й формування.

Я дуже вдячний усій освітянській громаді Святошина за їх нелегку, дуже відповідальну працю, за їх свідому самопожертву та відданість обраній професії. Якщо сфера діяльності лікаря - тіло й, так би мовити, душа (психіка), то вчителя – розум і дух. І не наважуся поставити  одну з цих професій на перше, головне місце. Ще раз вітаю вас з професійним святом, бажаю кожному з вас людських гараздів, здоров’я та вдячних учнів та вихованців».

На знак визнання високих досягнень у педагогічній діяльності, сумлінної та бездоганної праці на освітянській ниві, особистого значного вкладу у навчання та виховання дітей і молоді кращі представники професії отримали відзнаки: нагрудний знак і почесне звання «Відмінник освіти», подяки Міністерства освіти і науки України й Київського міського голови Віталія Кличка, почесну грамоту Київського міського голови, подяки та грамоти Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації.

Окремо директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан відзначила учителів фізичної культури закладів освіти й тренерів До дня фізичної культури і спорту, що минув.

Упродовж урочистостей святковий настрій присутнім забезпечували чудові, феєричні виступи творчих колективів Святошинського району: народного художнього колективу «Ансамбль танцю «Вітамінчики» Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району, вокального ансамблю солістів «Київські соловейки» дитячої музичної школи № 29, студії бальної хореографії «Лінія танцю», зразкового ансамблю естрадного танцю «Едельвейс», клубу спортивного танцю «Вікторія-А» та зразкового ансамблю сучасного танцю «Луна» та його керівника Вікторії Павленко, яка підготувала цю чудову святкову програму.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.