Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Увага газ! КП «РЕО-4» запрошує мешканців району на навчання з питань цивільної оборони

Опубліковано 12 лютого 2014 року о 10:55

Щосереди  з 15-00 до 19-00  та щоп’ятниці  з 10-00 -13-00  в актовому залі  приміщення КП «РЕО-4» за адресою бульвар Ромена Роллана, 11-А консультанти  КП «РЕО-4»  з цивільної  оборони проводять навчання  мешканців  з питань цивільної оборони, що покликана організовувати та забезпечувати захист населення від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру.

Адміністрація КП «РЕО-4» запрошує всіх бажаючих взяти участь в навчаннях по цивільні обороні.

На найближчому навчанні комунальники ознайомлять мешканців правилами поведінки населення призагрозі виникнення і виникненні аварійна мережах газозабезпечення.

Наразі відповідальними за цілісність і справний стан газового обладнання є об’єкти господарської діяльності, на балансі яких воно знаходиться, а в будинках і квартирах на праві приватної власності є їх власники.

Відповідальність за безпеку користування побутовими газовими приладами і апаратами в будинках, квартирах і за дотримання їх в належному стані несуть особи, що користуються газом. Відповідальність за стан димових і вентиляційних каналів в житлових будинках місцевих державних адміністрацій і відомчому житловому фонді несуть житлові експлуатаційні контори (домоуправління), а в будинках і квартирах на правах приватної власності – їх власники.

Особи, що користуються газовими приладами і апаратами зобов’язані:

* Пройти інструктаж в технічному кабінеті на об’єкті газового господарства або самостійно ознайомитися з Інструкцією (керівництвом) з експлуатації газових приладів і апаратів, що встановлені в квартирі або будинку.

* Забезпечити цілісність і підтримання в порядку газового обладнання.

* Слідкувати за нормальною роботою газового обладнання, димоходів і вентиляції, перевіряти тягу до ввімкнення і під час роботи газових приладів за відведенням продуктів згорання газу в димохід. Перед користуванням газифікованою пічкою перевірити чи відкрито повністю шибер, періодично очищати від сміття, битої цегли “кишеню” димоходу.

* При закінченні користуванням газу закрити крани на газових приладах і перед ними, а при розміщенні бало-нів всередині кухні додатково закрити вентилі балонів.

* При несправності газового обладнання викликати працівників об’єкту газового господарства.

* Закрити негайно крани горілок газових приладів при раптовому перериванні в подачі газу і повідомити аварійну службу об’єкта газового господарства.

* При появі в приміщенні запаху газу негайно припинити користування газовими приладами, закрити крани на приладах і до них, відкрити вікна для провітрювання приміщень, викликати аварійну службу суб’єкта газового господарства.Не запалювати вогню, не палити, не включати освітлення і електроприлади, не користуватися електро-дзвінками.

* Перед входом в підвали (погреби), до включення освітлення і електроприладів, треба переконатися у відсутності запаху газу.

* При виявленні запаху газу в підвалах (погребах), під’їздах, у дворі або  на вулиці необхідно:

повідомити аварійну газову службу за телефоном – 104;
вжити заходи щодо виведення людей із загазованого середовища та при появі відкритого вогню або іскри;

до прибуття аварійної бригади організувати провітрю-вання приміщення.

* Власники будинків і квартир на праві приватної власності, крім вищеназваних вимог, повинні своєчасно заключати договір на технічне обслуговування газового обладнання. Забезпечувати перевірку димоходів і вентиляційних каналів в терміни, які встановлені правилами безпеки в газовому господарстві. В зимовий час періодич-но перевіряти оголовки з метою недопущення їх промер-зання і закупорки.
Власникам  квартир та приватних будинків забороняється:
* Виконувати самовільну газифікацію будинку (квартири, садового будиночка), переставлення, заміну і ремонт газового обладнання.
* Виконувати перепланування приміщень, де встановлені газові прилади.
* Вносити зміни в конструкцію газових приладів, змінювати улаштування димових і вентиляційних систем (каналів) заклеювати вентиляційні канали, замуровувати “кишеню” і люки, що призначаються для очищення димоходів.
*. Відключати автоматику безпеки і регулювання, користуватися газом при несправних газових приладах, автоматиці, арматурі і газових балонах.
* Користуватися газом при порушенні щільності кладки, штукатурки (тріщини) газифікованих пічок і димоходів.
* Користуватися газом після закінчення терміну дії акта про перевірку і очищення димових і вентиляційних каналів.
* Виконувати очищення, перевірку димових і вентиляційних каналів, а також заміну балонів газобалонної установки без проходження навчання і отримання дозволу від об’єкту газового господарства.
* Користуватися газовими приладами при зачинених кватирках, жалюзійних решітках, решітках вентиляційних каналах, щілинах під дверми ванних кімнат і кухонь, при відсутності тяги в димоходах і вентиляційних каналах.
* Залишати працюючі газові прилади без догляду, крім розрахованих на безперервну роботу і що мають для цього відповідну автоматику. 
* Допускати до користування газовими приладами дітей дошкільного віку, а також осіб, що не контролюють свої дії, не знають правил користування цими приладами.
* Прив’язувати до газопроводів мотузки і навантажувати їх.
* Використовувати газ і газові прилади не за призначенням. Користуватися газовими плитами для опалення приміщень.
* Користуватися приміщеннями, де встановлені газові прилади, для сну  і відпочинку.
* Використовувати відкритий вогонь для знаходження витікання газу.
* Зберігати в приміщеннях і підвалах порожні і повні газові балони для зріджених газів.
* Розміщувати в газифікованому приміщенні більше одного балону місткістю 50 (55) л або двох балонів місткістю 27 л кожний. Балони повинні знаходитися в тому приміщенні, що і газові прилади.
* Встановлювати балони з газом в газифікованому приміщені на відстані менше 1м від радіатора опалення або пічки. При установці екрану, що оберігає балони від нагрівання, ця відстань може бути зменшена до 0,5 м, а відстань між балоном і екраном не менше 10 см.
Розміщувати балони напроти пічних дверцят на відстані менше ніж 2 м.
* Вмикати і вимикати електроосвітлення, користуватися відкритим вогнем, електроопалювальними прила-дами і опалювальними пічками під час заміни балонів, які встановлені в приміщенні. Замінювати балони при наяв-ності осіб, що не мають відношення до цієї роботи.
При знаходженні в загазованій квартирі (приміщенні) або на загазованій ділянці місцевості з метою запо-бігання виникненню пожежі (вибуху) газоповітряної суміші суворо забороняється:

В загазованій квартирі (приміщенні):
для виключення виникнення іскріння, яке може привести до вибуху (загорання газоповітряної суміші) забороняється вмикати і вимикати електричні прилади (освітлення, печі, каміни, праски, телевізори, магнітофони, радіо, дрилі та інші); користуватися електричними і акумуляторними ліхтарями, які не мають вибухонебезпечного виконання; користуватися електродзвоником; дзвонити по телефону; виконувати дії з металевими предметами для виключення удару один об одного;
користуватися відкритим вогнем (запалювати сірники або запальничку, палити).

На загазованій ділянці місцевості:
для виключення виникнення іскріння, яке може привести до вибуху (загорання газоповітряної суміші) забороняється ставити машини, заводити машини, що стоять, і проїжджати біля загазованого газового колодязя, газороз-подільного пункту, шафного газорозподільного пункту, групової резервуарної установки ближче 15 м з підвітряної сторони; користуватися електричними і акумуляторними ліхтарями, які не мають вибухонебезпечного виконання; виконувати дії з металевими предметами з метою виключення удару один об одного;
користуватися відкритим вогнем і розводити вогнища ближче 50 м від загазованої ділянки місцевості.

Дії при загрозі виникнення і виникненніаварій на мережах газозабезпечення

 

При виявленні запаху газу в квартирі (приміщенні), де встановлені газові прилади:
негайно закрити крани на газових приладах і перед ними (при розміщенні балонів з скрапленим газом додатково закрити вентилі у балонів);
вжити заходи щодо виведення людей із загазованих приміщень (квартири, дому);
із незагазованого приміщення за телефоном “104” викликати аварійну газову службу і організувати провітрювання приміщення;
по прибутті бригади аварійної газової служби діяти за їх вказівками.

При запаху газу в приміщеннях громадських
будинків з масовим копиченням людей:
негайно за телефоном “104” повідомити газову аварійну службу; по селектору або іншими способами повідомити людей, що знаходяться в приміщеннях, про негайне, без паніки, залишення приміщень;
організувати провітрювання приміщень шляхом відкривання вікон і дверей;
організувати чергування біля входів у приміщення з метою недопущення заходу до приміщення людей до приїзду бригади аварійної газової служби;
при прибуттю бригади аварійної газової служби діяти за їх вказівками.

Вибух (пожежа) в квартирі:
закрити всі крани на газових приладах і перед ними (при розміщенні балонів всередині кухні додатково закрити вентилі балонів);
за телефоном “104” повідомити в аварійну газову службу;
організувати гасіння пожежі, при необхідності повідомити за телефоном “101” черговому пожежної охорони;
організувати надання першої медичної допомоги потерпілим, при необхідності викликати за телефоном “103” швидку медичну допомогу;
не допускати сторонніх у приміщення, де виник вибух, зберегти місце і обстановку після вибуху (пожежі).

Запах газу в під’їзді або в підвалі житлового
 будинку:
 за телефоном “104” повідомити місцеву аварійну газову службу;
організувати провітрювання під’їзду (підвалу) відкриттям дверей (по можливості і вікон);
організувати охорону місця загазованості до прибуття бригади аварійної газової служби, не допускати в загазовані приміщення людей з відкритим вогнем;
по прибутті бригади аварійної газової служби діяти за їх вказівками.

Наявність рідкої фази скрапленого газу в горілках газових приборів або підвищення тиску газу перед горілками газових приладів у споживача газу:
негайно закрити всі крани на внутрішній квартирній газовій розводці і приборах, організувати провітрювання приміщень квартири;
за телефоном “104” повідомити в аварійну газову службу;
повідомити сусідів про необхідність вжиття аналогічних заходів безпеки, якщо в їх квартирах в горілках газових приладів є наявність рідкої фази (або спостерігає-ться підвищений тиск газу в приладах).

Запах газу на вулиці (у газового колодязя), у газороз-подільчого пункту, групової резервуарної установки,
у груповій шафі газобалонної установки
за телефоном “104” повідомити в аварійну газову службу;
організувати охорону місця загазованості до прибуття бригади аварійної газової служби, не допускати в зону загазованості людей з відкритим вогнем.

При необхідності для вирішення окремих питань:

з ремонту газового обладнання, встановлення або заміни газових приладів, монтажу газопроводів, для очищення димоходів і вентиляційних каналів, отримання технічних умов на газифікацію будинків і квартир, виконання проектної документації на газифікацію та інших питань звертайтесь до адміністрації місцевих об’єктів газового господарства;

у разі порушення безпеки з експлуатації газового господарства, обладнання і приладів і загрози виникнення вибуху або пожежі звертайтесь до аварійної газової служби за телефоном “104”.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux