Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Завдяки професійним діям співробітника Державтоінспекції в Святошинському районі столиці затримано викрадача автомобіля та причепу

Опубліковано 18 лютого 2014 року о 12:13

Молодий киянин упродовж однієї доби примудрився незаконно заволодіти одразу «Мерседесом» одного власника та причепом до автомобіля іншого хазяїна. Правоохоронці діяли оперативно, і, як результат – зловмисника наздогнали менш ніж через годину після скоєного.

До чергової частини Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві надійшло повідомлення від іногороднього чоловіка про те, що невідомий незаконно заволодів причепом від його автомобіля.

Потерпілий зізнався правоохоронцям, що навіть здивувався з якою зухвалістю діяв молодик. За його словами, він приїхав до столиці у своїх справах. Коли рухався по дорозі, виявив несправність свого легковика. Вирішив зупинитися на узбіччі та відремонтувати його. Для зручності від’єднав причеп від автомобіля. Раптом помітив, як невідомий чоловік на «Мерседесі» від’їжджає з його причепом. Не зважаючи на здивування законного власника, водій іномарки спокійно натиснув на газ та поїхав у невідомому напрямку. Чоловік не став зволікати, а одразу ж зателефонував до міліції. Саме своєчасне звернення до правоохоронців дозволило їм оперативно відреагувати.

Співробітники полку ДПС ДАІ, працюючи за орієнтуванням, на проспекті Перемоги зупинили автомобіль з причепом схожим за описом, який вказав потерпілий. При спробі перевірити документи на транспортний засіб, водій відкривши дверцята «Мерседеса» почав чинити опір міліціонеру, після чого кинувся навтьоки. Не злякавшись інтенсивного руху транспорту в ранковий час, втікач рішуче біг повз автомобілі. На ходу він спромігся дістати з кишені балончик зі сльозогінним газом, з якого бризкав в обличчя інспектору ДАІ, який намагався наздогнати його. Під час переслідування зловмисник стрибав через металеві огорожі, кілька разів падав. І весь цей час правоохоронець не відставав. Інспектору Державтоінспекції довелося навіть зробити попереджувальний вистріл у повітря, після чого він наздогнав підозрюваного.

Правоохоронці з’ясували, що затриманим виявився 25-річний житель Києва, який, до речі, вже мав проблеми з законом.

А під час попереднього розслідування міліціонери встановили, що й «Мерседес», на якому він перевозив причеп, також крадений. Вранці цього ж дня у Святошинському районі злодій примітив іномарку представницького класу і вирішив, так би мовити, покататися. Не вагаючись, сів за кермо, а трохи згодом побачив на дорозі причеп, який також з легкістю приєднав до «Мерседеса». Враховуючи, що затриманий був напідпитку, не дивно, що діяв без сумніву та страху.

Слідчим відділом Святошинського районного управління міліції міста Києва відомості про дані події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу – крадіжка. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. Проводиться досудове розслідування.

 

Джерело: речник Святошинського РУ ГУ МВС України в місті Києві Малишева Тетяна


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux