КМДА Київська міська державна адміністрація


21 липня 2021

Із 22 липня всі охочі зможуть щепитися від COVID-19 вакцинами CoronaVac/Sinovac Biotech та Spikevax Moderna

Із 22 липня всі охочі зможуть щепитися від COVID-19 вакцинами CoronaVac/Sinovac Biotech та Spikevax Moderna

Із 22 липня всі охочі зможуть щепитися від COVID-19 вакцинами CoronaVac/Sinovac Biotech та Spikevax Moderna. Така можливість буде доступною для мешканців столиці, які зареєструються на вакцинацію через сервіс helsi.me та прийдуть на щеплення у Центр вакцинації проти COVID-19 (МВЦ, проспект Броварський, 15). А з 23 липня – і в будь який пункт щеплень із тих, що розгорнуті на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги всіх без виключення районів столиці.

Директорка Департаменту охорони здоров’я Валентна Гінзбург повідомила, що МОЗ офіційно відкриває 5-й етап вакцинації від COVID-19.

«Тож кожен із нас відтепер, незважаючи на належність до групи професійного або вікового ризику, може захистити себе від цієї хвороби. Для цього необхідно обрати найближчий пункт щеплення або Центр вакцинації у МВЦ, записатися на визначений час та щепитись», – зазначила директорка Департаменту.

Валентина Гінзбург зазначила, що обрати зручну локацію для вакцинації у пункті щеплення можна за посиланням, де, до речі, окрім адрес є і телефони для запису.

Записатися на щеплення обраною вакциною у Центрі вакцинації проти COVID-19 можна тут: https://cutt.ly/Im20TXc.

Запис на щеплення обраною вакциною у пунктах, створених на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги, – тут: https://cutt.ly/Hm20SPk.

Також Валентина Гінзбург нагадала, що організовані колективи (від 50-ти осіб) можуть записатися на щеплення за номером контакт-центру МОЗ: 0  800 60 20 19. Після опрацювання заявки їм повідомлять, коли приїде мобільна бригада.

«Наразі Україна очікує на чергову хвилю пандемії. Досвід сусідніх країн свідчить, що, на жаль, нам цього не оминути. Тож давайте зробимо все можливе, щоб трагедія (а втрата життя, втрата близьких – це справжнє горе) торкнулася якомога менше родин киян. Давайте вакцинуватися, дотримуватися всіх протиепідемічних заходів і зустрічати новий спалах озброєними та максимально захищеними!» – закликала Валентина Гінзбург.

Джерело : КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.